1 yılda 252 ton atık lastik toplandı…

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada geçtiğimiz yıl içinde lisanslı firma aracılığı ile 204, belediye kendi imk...

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada geçtiğimiz yıl içinde lisanslı firma aracılığı ile 204, belediye kendi imkanlarıyla da 48 olmak üzere toplam 252 ton atık  araç lastiği toplandı.

GERİ DÖNÜŞÜMÜ YAPILIYOR

Belediye yetkilileri, toplanan atık lastiklerin geri dönüşümü ile ekonomiye önemli katkı sağlandığını belirterek” atık lastiklerin geri dönüşümleriyle parklarda kullanılan zemin karosu ile bazı lastik aksamlarının üretimi sağlanmıştı. Boş alanlara, dere kenarlarına atılan lastikler çevre için büyük zararlara neden olmaktadır. İzmit Belediyesi olarak yaklaşık 5 yıldan beri kullanılmış araç lastiklerini toplayarak geri dönüşümü sağlıyoruz. Böylelikle hem çevrenin korunması hem de ekonomiye katkı sağlanmış oluyoruz” dediler. İzmit Belediyesi tarafından 40 adet lastikçinin de denetlenerek ellerindeki atık lastiklerin lisanslı firmalarca alınmasının sağlandığı da öğrenildi.

 

#

24 Oca 2014 - 12:52 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.