110 bin kamu personeli ihraç edildi

KESK Dönem Sözcüsü Erdal Karakuş Eğitim Sen Şube binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında, “Darbe girişiminin diktatörlüğe evrilişi sürüyor, 692...

KESK Dönem Sözcüsü Erdal Karakuş Eğitim Sen Şube binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında, “Darbe girişiminin diktatörlüğe evrilişi sürüyor, 692 sayılı  khk ile 7.348  kamu görevlisi daha ihraç edildi.15 Temmuz  darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Darbe teşebbüsünü “Allah’ın bir lütfu” olarak nitelendiren siyasal  iktidar bu süreci siyasal, sosyal ve  ekonomik olarak tam bir tahakküm, baskı ve zor sürecine dönüştürmüştür. Darbe girişiminin diktatörlüğe evrilişi sürüyor. Son olarak 14 Temmuz 2017 de yayımlanan 692 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile onlarca kamu kurumundan toplam 7 bin 348 kamu personeli daha ‘memuriyetten çıkarılmış’ yani ihraç edilmiştir. Böylece OHAL ‘kanunsuzluğuna’ dayanılarak çıkarılan KHK’lar kapsamında kamudan ihraç edilenlerin sayısı 110 bini aşmıştır” dedi. Basın açıklamasına KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ve üyeleri de katılım gösterdi.

 

“HESAPLAŞMA DERTLERİ YOK”

“KESK olarak bir kez daha altını çiziyoruz” diyen Karakuş, “Hukuken somut delillere, yargı kararlarına, mevzuata uygun yürütülen idari soruşturmalara dayanmaktan uzak bir şekilde verilen tüm ihraç kararları hukuksuzdur. Öte yandan 15 Temmuz 2016’dan bugüne geçen bir yıl içinde “darbe teşebbüsü’nün tek adam diktatörlüğüne nasıl vesile edildiğini tüm Türkiye halkları yaşayarak, etinde kemiğinde hissederek, dünya halkları izleyerek görmüştür. Aradan geçen bir yılda  darbe teşebbüsünün siyasal ayağının ortaya çıkarılmasına yönelik en küçük bir adım dahi atılmaması siyasal iktidarın darbe ile darbecilerle hesaplaşma gibi bir derdi olmadığını ispatlamıştır” şeklinde konuştu.

 

“MÜCADELEMİZİ SUÇ GİBİ GÖSTERİYORLAR”

Karakuş sözlerini, “Kısacası AKP iktidarının tek derdi OHAL-KHK rejimini kalıcı hale getirecek olan tek adama dayalı otoriter sisteme geçişin önünde en küçük bir engel dahi bırakmamak,  tüm toplumu bu sisteme biat eden kullara dönüştürmektir. Mücadelemizi en başından beri,  demokrasinin,  hukukun, adaletin, laikliğin, kardeşliğin ve barışın tesis Bunun için her zaman emek ve demokrasi karşıtlarının hedefinde olduk. Bugün de, 15 Temmuz sonrasında KESK’i “darbe destekçisi” olarak itham edemeyeceklerini bilenler yıllardır kararlılıkla sürdürdüğümüz emek ve demokrasi mücadelemizi “suç” gibi göstermektedir” ifadeleriyle sürdürdü.

katilim-(1)-009.jpg

“PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

KESK Dönem Sözcüsü Erdal Karakuş sözlerini, “Tekrar üstüne basa basa vurguluyoruz.  Bir sendikanın, konfederasyonun;  anayasa ile yasalarla, ülkemizin altında imzası bulunan uluslar arası sözleşme ve anlaşmalarla güvence altına alınmış bulunan sendikal hak ve özgürlükleri kullanması “suç” değildir. Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi yürüttüğü için açığa alınan, ihraç edilen yönetici ve üyelerimiz de “suçlu” değil, kamu emekçileri mücadelesinin onurudur.Hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak intikam hırsıyla KHK listelerini oluşturanların ve hazırlanmasına katkı sunanların peşini bırakmayacağız” şeklinde sonlandırdı. Selin BECER

#

20 Tem 2017 - 09:44 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.