12 adet travmay alım sözleşmesi imzalandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tramvay projesinde 12 adet tramvay aracı alımı sözleşmesi imzalandı. Kocaeli’de çeyrek asırlık bir hayalin gerçeğe...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tramvay projesinde 12 adet tramvay aracı alımı sözleşmesi imzalandı. Kocaeli’de çeyrek asırlık bir hayalin gerçeğe dönüşeceği tramvay projesinde araç alımı sözleşmesi Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Durmazlar Makine Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Durmaz Yılbirlik tarafından imzalandı.

 

K@BİN’DE TÖREN DÜZENLENDİ

Sekapark’ta Büyükşehir tarafından yapımı tamamlanan Kocaeli Bilgilendirme Noktası (K@BİN)’nda düzenlenen törende konuşan Genel Sekreter Büyükakın, şubat ayında ray montajına başlanacağını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu ise, “Akçaray, Ulaşım Master Plânı’nın gereği olduğu kadar, milletimizin talebi ve ortak aklın da bir sonucudur. 2016’nın sonunda inşaat tamamlanacak. Hat, 7,2 km uzunluğunda ve 11 istasyondan oluşacak. Açılış yılında günlük yolcu taşıma kapasitesi yaklaşık 16 bin kişi olacak” dedi.

 

ŞEHRİN DOKUSU KORUNACAK

Akçaray’ın inşaatında tek bir ağaca zarar verilmeyeceğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Mücbir sebep olursa ağaçların yeri değiştirilecek, bire bin fidan dikilecek. Şehrin dokusu, Büyükşehir’in zimmeti altındadır. İnşaat sırasında Akçaray güzergâhında faaliyet gösteren esnafın, bölge sakinlerinin rahatsız edilmemesi için azami dikkat edilecek. Kazılar sırasında şehir içi trafiğini aksatmamak için, alternatif güzergâhlar belirledik. Trafik kesintisiz akmaya devam edecek” bilgisini verdi.

 

12 ADET TRAMVAY ALIMI SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Konuşmaların ardından 12 adet tramvay aracı alımı sözleşmesi imzalandı. İmza töreninden sonra protokol ve basın mensupları, Kocaeli Bilgilendirme Noktası’nı dolaştı. Kocaeli halkının Sekapark’taki yeni buluşma noktası olacak K@BİN, Başkan Karaosmanoğlu, protokol üyeleri ve basın mensupları tarafından dikkatle incelendi. İlk olarak Akçaray Sergisi’ni misafir eden K@BİN, Başkan Karaosmanoğlu tarafından çok beğenildi.

 

RAYLI SİSTEM DEVRİ BAŞLIYOR

19 milyon 740 bin Avro bedelle araç yapımı ihalesini kazanan Bursalı Durmazlar Makine firması, ile sözleşme imzalandı. Projenin güzergahı için yolcu talebi, diğer ulaşım sistemleriyle entegrasyonun sağlanması ve inşaat maliyeti gibi konular ele alınarak tramvayın Otogar ile Sekapark arasında Otogar-Yahya Kaptan, Kaymakamlık-N. Kemal Lisesi-Doğu Kışla, Valilik, Fuar, Yeni Cuma-Fevziye Camii-Gar-Sekapark güzergahında yol alması kararı alındı. 300 yolcu kapasiteli araçların temini ise 17 ayda tamamlanacak. Akçaray’da ilk yolculuk ise 2017 yılına yapılacak.

#

05 Eki 2015 - 15:27 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.