12 ilçe emniyet müdürlüğüne canlı bomba alarmı verildi!

Bir yandan PKK…

Bir yandan IŞID…

Bir yandan da FETÖ…

Bir yandan Suriye krizi…

Bir yandan Musul krizi…

**

Yani başımız terör belasıyla dertte…

Terör örgütleri sıkışınca ne yapar, sağa sola saldırır…

Canlı bombaları devreye sokar…

Daha önce birçok ilde canlı bomba alarmı verilmişti…

Maalesef Kocaeli’de de canlı bomba alarmı verildi…

Canlı bombaların ilçelerdeki tesislere ve fabrikalara saldıracağı ihbarına karşı Kocaeli’deki bütün ilçe emniyet müdürlüklerine uyanık olun talimatı verildi…

Altını çiziyorum, bir veya birkaç ilçe emniyet müdürlüklerine değil, bütün ilçelere talimat verildi…

İlçe emniyet müdürleri de bölgelerindeki tesis ve fabrikalara tebligat tutanağı imzalattı.

**

Tebliğ ve Tebellüğ Tutanağında; Güvenlik güçlerimizse Suriye ve ülkemizin genelinde sürdürülen operasyonel faaliyetler sonucu stratejik olarak sıkışan ve içerisinde bulunduğu durumdan kurtulmaya çalışan terör örgütlerince; ilimiz sınırlarında bulunan sanayi tesislerine yönelik intihar eylemi (canlı bomba) yapmak üzere bir terör eylemcisi ekibin İstanbul’dan ilimize geçtiği, 2 intihar eylemcisinin kendini feda ederek terör eylemi gerçekleştireceği şeklinde Valiliğimize ciddi istihbarat ulaşmıştır.

Bu doğrultuda ilçelerde bulunan tesislerin ivedi ve zaman kaybetmeden güvenlik tedbirlerini gözden geçirip en üst düzey güvenlik ölçüsünde tedbirlerin arttırılması istendi.

Sadece belli ilçeler değil, Kocaeli’deki bütün ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri alarmda.

**

Bu terör günleri elbet bir gün sona erecektir…

Bu geçiş döneminde herkesin uyanık olması lazım…

Aldığım bilgiye göre bir fabrika müdürü ilçe emniyet müdürlüğünden gelen talimatı sosyal paylaşım hesabından açıklamış…

Sanki sadece bu tebligat o ilçeye yapılmış gibi bir algıya neden olmuş.

Yukarıda ifade ettiğim gibi, canlı bomba tebligatı bütün ilçe emniyet müdürlüklerine yapılmış.

İlçe emniyet müdürlükleri de ilçelerindeki tesislere ve fabrikalara bu tebligatı imzalatmış.

Durum bundan ibaret…

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hain terör örgütlerine, onların uçakları canlı bombalara mahal vermeyecektir. Şunu da unutmamalıyız; Etrafınızda şüpheli kişi veya kişileri gördüğünüzde mutlaka “155’i” arayın… 

 

Gebze pilot ilçe oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, nisan ayında İlyas Bey Ortaokulu’nda start verilen “Evden Okula, Haydi Anneler Spora” projesinin yaygınlaşması için Gebze’yi pilot ilçe olarak belirledi. Bu projeyle kadınların daha sağlıklı ve hareketli bir yaşama adım atması, sporun tüm aile bireyleri tarafından aktif katılımla yaşam biçimi haline gelmesi amaçlanıyor.

 

Ellibeş’ten hastaneye övgü

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Erkan Kaymak ve Hastane Müdürü Bilal Yavuz Demirkaya, önceki gün Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret için teşekkürlerini dile getiren Başkan Ellibeş, Gölcük’te Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin vatandaşlara sağlık konusunda büyük kolaylıklar getirdiğini ve bu hastaneyi önemsediklerini belirtti.

 

Bütün ruhsatlar barkotlu olacak

İzmit Belediyesi, şehirdeki bütün işyerlerinin ruhsatlarını barkotlu sisteme dönüştürüyor. Belediyenin Ruhsat ve Denetim Müdürü Muhammet Ergin, iş verimliliğini artırmak, denetimlerin daha sağlıklı ve hızlı yapılabilmesi için kendi yazılımların olan QR kodlu sisteme geçildiğini belirtti. Ergin, İzmit’te yaklaşık 7500 adet eski ruhsatın yeni sisteme adapte edileceğini de ifade etti.

 

Arslanbey’e kültür merkezi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Arslanbey Mahallesi’ne bir kültür merkezi yapıyor. Kültür merkezi, 2 bin 650 metrekare kullanım alanına sahip olacak. A, B, ve C olmak üzere üç blok şeklinde inşa edilecek olan yapının B blok temel betonu döküldü. 3 bin 190 metrekare arsa alanı üzerine kurulacak olan kültür merkezinde fuaye, sergi salonu, gelin odası, fitness salonu, 5 sınıflık KO-MEK ve mescit yer alacak. 668 metrekareden oluşan C blok ise 500 kişilik düğün salonu olarak tasarlandı.

 

Semt meydanında hummalı çalışma

3 bin 267 metre kare alana 108 araç kapasiteli otopark alanını da içeren, Kullar Mehmetağa Mahallesi Semt Meydanı yapım çalışmaları devam ediyor. Demir bağlama çalışmalarını gerçekleştiren ekipler otoparkın üzerini vatandaşların sohbet edip dinlenebileceği şekilde sosyal alan olarak düzenleyecek. Semt meydanı tamamlandığında bölgenin çehresi değişecek.

 

Eski lastikler geri dönüşüme

İzmit Belediyesi ömrünü tamamlamış araç lastiklerini toplayarak bunları ekonomiye geri kazandırıyor. Belediye yetkilileri “ Belediyesi olarak 7 yılı aşkın zamandır atık lastikleri toplayıp geri dönüşümünü sağlıyoruz. Vatandaşlardan atık lastiklerini rastgele doğaya bırakmamalarını istiyoruz” dediler. Yetkililer,  İzmit’te ayda ortalama 30 ton  atık lastik toplandığını bildirdiler.

 

Altgeçit seferberliği

Başiskele Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yaya ve araçların geçişlerini kolaylaştıran alt geçitlerde temizlik ve bakım çalışmaları gerçekleştiriyor. Altgeçitlerdeki aydınlatma sistemlerini gözden geçirerek eksikliklerini gideren ekipler, bir taraftan da temizlik faaliyetlerini sürdürüyor. Tüm altgeçitlerde yıkama ve boyama yapan ekipler kent estetiğine katkı sağlıyor. Belediyenin bu çalışması ilçe halkını mutlu ediyor. Zira altgeçitlerin kirli olması, görüntü kirliliğine neden oluyor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler