13 Mart’ta iş bırakacaklar

Kocaeli Tabip Odası Başkanı Serkan Yılmaz’ın dün duyurduğu iş bırakma eylemi, halkın salığı ve hekimlerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için gerçek...

Kocaeli Tabip Odası Başkanı Serkan Yılmaz’ın dün duyurduğu iş bırakma eylemi, halkın salığı ve hekimlerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için gerçekleştirilecek. 14 Mart Tıp Haftası Etkinlikleri Haftası etkinlikleri kapsamında yapılacak olan iş bırakma eyleminin yanı sıra 9 Mart’ta KOÜ Baki Komsuoğlu Kongre Merkezi TSM Korosu ile başlayacak çeşitli etkinlikler de gerçekleştirilecek. İş bırakma eylemi, Kocaeli Tabip Odası, Türk Sağlık Şubesi, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Diş Hekimeleri Odası, Dev Sağlık İş, Sağlıkta Birlik ve Dayanışma Sendikası, Eczacılar Odası, Ebeler Derneği, Türk Hemşireler Derneği, Kocaeli Aile Hekimleri Derneği, Radyoloji Çalışanları Derneği gibi sendika, meslek örgütü ve derneklerin çağrısıyla gerçekleşecek.

 

TALEPLERİNİ DİLE GETİRECEKLER
Kocaeli Tabip Odası Başkanı Yılmaz hekimlerin ve sağlık çalışanlarının taleplerini basın mensupları ile paylaşarak “Esnek değil standart; nicelik değil nitelik esaslı güvenlik bir ücret istiyoruz. Ağır iş yükü altında sürekli değişen sağlığımızı kaybetmeden hekimlik yapabilmek istiyoruz. Performans ulufesi değil, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Baraka tipi ve ticarethane değil koruyucu toplum temelli bir tıp eğitimi fiilen ve parça parça hayata geçirilen paralı sağlık dayatmalarına son  verilmesini istiyoruz. Nitelikli sağlık hizmetini bütün yurttaşlarımızın ücretsiz ulaşabilmesini talep ediyoruz” dedi. Sağlıkçılar, 13 Mart’ta İzmit Merkez Bankası önünden 18: 00’de başlayacak bir yürüyüş de gerçekleşecek. ‘Beyaz Yürüyüş’ adı verilecek yürüyüşte sağlıkçılar taleplerini dile getirecek. Nuri AKÇAHARMAN

#

03 Mar 2015 - 15:27 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.