• BIST 82.363
  • Altın 147,033
  • Dolar 3,7764
  • Euro 4,0385
  • Kocaeli : 6 °C
  • İstanbul : 8 °C
  • Sakarya : 6 °C

13 Mart’tan sonra tavuk eti…

13 Mart’tan sonra tavuk eti…
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği’nde değişiklik yapan düzenleme resmen yürürlüğe girdi. 13 Mart 2015’ten itibaren kasaplar ve marketler ambalajsız tavuk eti satamayacak.

13 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme, et ve et ürünleri satışına yeni kurallar getiriyor. Buna göre, çiğ kanatlı etleri hazır ambalajlı olarak satılacak, perakendeci tarafından ambalaj bütünlüğü bozulmadan tüketiciye sunulacak. Tüketicinin talebi halinde tavuk parçalara ayrılabilecek. Ayrıca perakende işletmelerde kıyma, hazırlanmış kırmızı et karışımları ve hazırlanmış kanatlı et karışımları üretimi yapılamayacak, bunlar hazır halde satışa sunulamayacak. Ancak tüketici talebi halinde anında kıyma üretimi yapılabilecek. Lokanta, restoran, otel ve hazır yemek üreten işletmeler, tüketiciye dökme olarak çiğ et satamayacak. Perakende işletmelerde ısıl işlem görmüş sucuk, fermente sucuk, pastırma, sosis, salam gibi et ürünleri üretimine de yasak geliyor. Bundan sonra kasaplar ve marketler, sucuk üretemeyecek.

 

Ambalaj Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut, bu düzenlemenin sağlık ve hijyen açısından önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini söyledi. Korkut, ambalajsız dökme kanatlı eti satışının suistimallere yol açtığını belirterek şöyle konuştu:

“Kanatlı üretimi yapan tüm firmalar ambalaj konusunda hassas davranıyor. Çünkü gıda satışı, doğrudan insan sağlığını ilgilendiren bir alan. Günümüzde tüketicilerin büyük kısmı, sağlıklı olduğu, güven verdiği, saklama imkanı sağladığı ve kullanım kolaylığı sunduğu için ambalajlı gıda ürünlerini tercih ediyor. Ambalaj sağlıktır. Tüketici ne aldığını, hangi firmanın hangi tarihli ürününü seçtiğini biliyor. Hijyen açısından baktığınızda da ambalajsız ürünün riskli olduğunu görüyorsunuz. Ambalajlı üründe tüketiciye garantiyi veren, o ürünün markası. Açıkta ise kasap veya markete güvenmek durumundasınız. İkisi kıyaslanamaz. Özellikle kanatlı etinde ambalaj zorunluluğunu sonuna kadar destekliyoruz. Ülkemizde bu ambalajları en üst düzeyde teknolojiyle, uluslararası standartlara uygun ve yüksek kapasitede üretecek çok önemli ambalaj üreticilerimizin olduğunu da özellikle belirtmek isterim”

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim