15 Temmuz Parkı açılıyor!

Kısa sürede tamamlanan parkın içerisinde 249 kahraman şehidimiz adına servi ağacı dikilerek temsili anıt mezar yapıldı ve bu gökyüzünden bakıldığında...

Kısa sürede tamamlanan parkın içerisinde 249 kahraman şehidimiz adına servi ağacı dikilerek temsili anıt mezar yapıldı ve bu gökyüzünden bakıldığında Türk bayrağının hilalini oluşturacak şekilde projelendirildi. Aynı şekilde hilalin önündeki yıldız şekli ile de Darbeler tarihi müzesi inşaa edilerek, bugüne kadar gerçekleşen 15 Temmuz Darbe Kalkışması başta olmak üzere, 1980, 1960 darbesi, 1971 Muhtırası, 1997 Post Modern Darbesini anlatan bilgi ve gazete kupürleri, kısa film gösterileri yer alacak. Bu bina Başiskele başta olmak üzere çevre illerden birçok öğrenciye,  nesilden nesile darbeleri anlatmış olacak. Aynı zamanda o geceyi anlatan temsili görsellerde parkın içerisinde mevcut. Bunlarda da kamyonu ile darbe kalkışmasına mücadeleye gelen Şerif Boz’dan, 15 Temmuz şehitler köprüsüne adını veren şehitlerin tanklar ile mücadelesi ve TBMM’nin bombalanan görselleri yer alıyor.Başiskele Belediyesi'nin 15 Temmuz 2016 gecesi hain darbe girişiminde Türkiye'nin bağımsızlığı savunmak için şehit olanlar anısına Başiskele Yeşilyurt Mahallesi 17 Ağustos Bulvarı'nda yaptığı 15 Temmuz Milli İrade Parkı 28 Temmuz Cuma günü saat 15:00’de açılıyor. Açılışta Dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Ali Tel, tüm şehitlerimiz adına Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirecek, Ömer Karaloğlu da ilahi konseri ile tüm katılımcıların gönüllerini mest edecek. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı Dr.İsmet Yılmaz, Kocaeli Milletvekilleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, il ve ilçe protokolünün tam katılım sağlayacağı açılışa tüm Kocaeli kamu oyu bekleniyor. 

2-205.jpg

3-161.jpg

#

24 Tem 2017 - 16:05 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.