18 yaşında milletvekilliği...

Çok garip bir durum. Askerliğini yapmamış bir erkeğe kız bile verilmeyen toplumda, henüz 18 yaşında, sivilceleri patlamak üzere olan, ergenlik dönemle...

Çok garip bir durum. Askerliğini yapmamış bir erkeğe kız bile verilmeyen toplumda, henüz 18 yaşında, sivilceleri patlamak üzere olan, ergenlik dönemlerinde savrulup giden bir insana milletin vekaletini vereceksiniz…

Daha önce de bu durum 25 yaş sınırlamasına getirilmişti. Yani 25 yaşını doldurmuş olan herkes milletvekili olabiliyordu. Bu konuyu Türkiye’de ilk gündeme getirenlerden biri de AK Parti’nin şimdiki il başkanı, o dönemin kurucu il gençlik kolları başkanı olan Şemsettin Ceyhan olmuştu.

Hatırlıyorum, Körfez İlçe Gençlik Kolları’nın ilk kongresinde yaptığı konuşmada bu konuyu gündeme getirmiş, duyan herkes de “Şemsettin Bey vekilliğe göz kırpıyor. Yakışır!” demekten kendini alamamıştı.

Fakat 18 yaş muhabbetleri biraz daha farklı. Uygulanabilirliği konusunda çok önemli sıkıntılar olabilir. CHP de bu duruma tepkili. Ana muhalefet partisinin eleştirilerine AK Partili Zafer Kılıç’tan yanıt gelmiş.

Bu durumu sosyal medya hesabından iki ayrı paylaşım ile yorumlayan Kılıç, şöyle konuşmuş:

“Seçilme yaşı 25 yaşından 18 yaşına indi. Gençlere soruyorum; milletvekilliği yapamaz mısınız? 18 yaş ve üzerinden cevap bekliyorum…”

“Hepimizin evinde çocuklarımız var. 3, 4, 5 yaşlarında üniversite bitirmiş doğuyorlar diyoruz. CHP 18 yaşa neden karşı gelir?”

Neden olacak Sayın Kılıç; çok mantıklı değil. Cumhurbaşkanlığı sistemi, yani yapılan bu düzenleme ne kadar mantıklı ise 18 yaşındaki milletvekilliği de o kadar mantıksız. Dahası gereksiz…

#

01 Şub 2017 - 11:08 Kocaeli- Yaşam

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

cihan - Gayet yerinde bir söylem. 18 yaşındaki bir insan liseden henüz mezun olmuştur. Lise mezunu birine vekalet vermek akıl ve mantığınıza yatıyorsa bir şey demek yersiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Şubat 11:08