19 Mayıs ruhu

Her karanlığın bir sabahı vardır.

O günkü tarihte ve içinde bulunduğu şartlarda incelendiği zaman umudun olmadığı bir ortam yaşanıyordu.

 İstanbul’dan Bandırma Vapuru ile yola çıkıp 19 Mayıs 1919’ da Samsun’a yanında birkaç arkadaşı ile ayak basan Atatürk’ün içindeki umudun ne olduğunu kimse bilemiyordu.

**

 Anadolu; yoksulluk, parçalanmışlık, umutsuzluk içinde adeta bir kaos ortamı yaşıyordu. Kendisine ve o derecede de milletine güvenen Atatürk bütün sorumsuzluklara rağmen karanlığı parçalamaya çalışıyordu.

Samsun’dan Amasya’ya sabahın seherinde yoluna devam eden Atatürk, verilen kısa molada şu cümleyi yüksek bir sesle arkadaşlarına söylüyordu. “Gümüş dere durmaz akar, güneş ufuktan şimdi doğar, yürüyelim arkadaşlar.”

**

Bir inanç ve kararlılıkla önüne çıkan engelleri milletin desteği ile aklın yolunu öne çıkararak tek tek aşar.

Kimsenin düşünemeyeceği, tahmin edemeyeceği bir şekilde dünyada eşi ve benzeri bulunmayan Kurtuluş Savaşı’nın kıvılcımlarını ateşler.

Ülke yoksulluk, hastalık, bilgisizlik, iç ve dış ihanet kıskacındadır.

Moral sıfır, buna karşılık tek inançlı güç, halkın gücüdür.

Bu gücü Erzurum ve Sivas Kongresi ve Amasya Tamimi ile ateşleyip inanılması zor olan mucizeyi gerçekleştirmek Atatürk ve arkadaşlarına nasip olmuştur. Çağının en kuvvetli ve kudretli devletleri ve onun komutanlarının gerçek itirafı şudur: “Dünyaya iki yüz üç yüz yılda ancak bir dahi lider gelir, bu lider maalesef Türklere nasip olmuştur.” Diyerek gerçeği kabul etmişlerdir.

Yoktan var olan toplumda herkes varlığını, dinini, dilini, onurunu, özgürlüğünü Atatürk’e borçludur. Atatürk’ü dinsizlikle suçlayan kişilere, yanlışı, yalanı savunanlara Atatürk’ün bizzat ağzından çıkan şu cümlelerle cevap verelim: “Din, lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur.”

Bir başka sözü ise “Türk Milleti daha dindar olmalıdır. Yani bütün sadeliği ile dindar olmalıdır.”

İnanıyorum ki Atatürk, hiçbir zaman ölmedi, ölmeyecek.

Atatürk bir düşüncedir, bunu bilelim, kavrayalım, tartışalım, tabulaştırmadan.

Atatürk milletine çağdaş uygarlığı, “aklı, müspet bilimi” hedef göstermiştir.

Unutulmaz ve unutturulamaz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnet ile anarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor ve ilelebet devamını diliyorum.

 

Derince Araştırma hastanesine teşekkür

15 Mayıs Pazartesi günü eşim Ayten Dündar başarılı bir ameliyat ile sağlığına kavuşturan başta, Doç. Dr. Sayın Ayşe Adin Selçuk hocamıza, ameliyat ekibine, KBB Kliniği hekim, hemşire ve çalışanlarına çok çok teşekkür ediyoruz.

En ince ayrıntıya kadar değerlendirme yaparak sıcak ilgi ve ihtimam göstermeleri de oldukça memnuniyet veren bir durum. Ayrıca bizi yalnız bırakmayan yeğenimiz Volkan Aydemir, akraba, arkadaş ve dostlarımıza da teşekkür ediyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bilal Dündar - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler