2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası

Hafta kapsamında, LÖSEV Kardeş Okullarında gerçekleşecek olan seminerler, alışveriş merkezleri ve alanlarda kurulacak olan stantlar ile başta çocukla...

Hafta kapsamında, LÖSEV Kardeş Okullarında gerçekleşecek olan seminerler, alışveriş merkezleri ve alanlarda kurulacak olan stantlar ile başta çocuklar olmak üzere tüm Türkiye’de lösemi hastalığı, lösemi - kanserden nasıl korunma yolları ve hastalık sürecinde dayanışmanın önemi paylaşılacak.

1998 senesinde kurulan LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı, bugün kayıtlı 18.000’in üzerinde hastasına sağladığı maddi, ayni ve sosyal desteklerin yanı sıra Türkiye’de lösemi ve kanser konusunda bilinçlendirme ve farkındalık yaratma faaliyetlerini yürütmeye de devam ediyor. 


LÖSEMİ NEDİR?

Vücuttaki kan, kemik iliğinde oluşur. Her insanın kemik iliğindeki kök hücreler sürekli olarak kan üretir. Lösemi, kemik iliğinde kan yapısının bozulmasıdır.

NEDENLERİ: Kansere sebep olan maddeler lösemiye de sebep olur ve eğer ailede lösemi hastası varsa diğer aile üyelerinin de lösemi hastası olma riski artar. Ama lösemi bulaşıcı değildir. Genetik olarak nesilden nesle geçebilir.

BELİRTİLERİ: Yüksek ateş, sürekli halsizlik, aşırı kilo verme, yüzün soluk olması, sebepsiz burun kanaması, deride morluklar, kansızlık, bacaklarda ağrı, iştahsızlık, lenf bezleri, karaciğer ve dalakta büyüme, löseminin belirtileridir.

 

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN YAPABİLECEĞİN ÇOK ŞEY VAR!

Lösemi, tedavi edilebilen ve bulaşıcı olmayan bir hastalıktır. Lösemi tedavisi gören çocuklarımıza destek olmanız, tedavileri için çok önemlidir. Bu konuda yapabileceğiniz pek çok şey var.

  • LÖSEV gönüllüsü olup, çalışmalarını çevrenizde paylaşabilirsiniz.
  • Okulunuzda LÖSEV kulübü kurabilir, onlarla mektup arkadaşı olabilirsiniz.
  • Kardeş okul kampanyası düzenleyerek okulunuzda LÖSEV standı açabilir, satılacak ürünlerin geliri ile lösemili arkadaşlarınıza destek verebilirsiniz.
  • Sevdiklerinize ve arkadaşlarınıza özel günlerde LSV Dükkan’dan hediyeler alabilirsiniz. Çünkü bu mağazalarda satılan ürünleri, lösemi tedavisi gören çocukların anneleri yapıyor ve elde edilen gelir yine lösemili çocukların tedavisinde kullanılıyor.
  • “Bir tuğla da siz koyun!” kampanyasına katılarak Avrupa’nın ilk, ülkemizin en donanımlı onkoloji hastanesi olan LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’ne katkıda bulunabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir gelecek için hep birlikte çalışalım.

#

02 Kas 2015 - 13:06 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.