• BIST 106.843
  • Altın 142,669
  • Dolar 3,5367
  • Euro 4,1209
  • Kocaeli : 22 °C
  • İstanbul : 26 °C
  • Sakarya : 22 °C

2012’de 5 bin işyeri denetlendi

2012’de 5 bin işyeri denetlendi

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda 2012 yılında 5 bin işletmenin denetiminin yapıldığı açıklandı

Büyükşehir Belediyesi tarafından; 2010 yılında 3 bin 341, 2011 yılında 4 bin 927 ve 2012’de de 5 bin işletmenin denetimi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü, ilçe tarım müdürlükleri ile ilçe belediyelerinin zabıta müdürlükleriyle ortaklaşa yapılan çalışmalarda 2012 yılında 5 bin gıda işletmesi teknik ve hijyenik denetimden geçirildi. Yapılan denetimlerde bin 735 büfe, bakkal, market ve AVM, 582 lokanta ve restoran, 514 kahvehane, kıraathane ve çay ocağı, 416 okul kantini ve yemekhanesi, 336 imalathane ve pastane, 183 unlu mamuller ve ekmek (simit) fırını, 345 kafe-kafeterya ve fast food işletmesi, 185 kasap ile gıda konusunda faaliyet gösteren 627 işletme daha denetime tabi tutuldu” denildi.

112 İŞLETMEYE CEZA
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Yapılan denetimlerde gıda olarak kullanılabilme özelliğini yitirmiş, son tüketim tarihi geçmiş, üretim izni olmayan, yasal mevzuat hükümlerine aykırı gıdalar imha edildi. 2 bin 444 kilogram katı gıda maddesi ile bin 600 litre sıvı gıda maddesine el koyularak imhası sağlandı. Mevzuat hükümlerine aykırı davrandığı tespit edilen 112 işletmeye ise cezai işlem uygulandı.

TİTİZ BİR KONTROL
Yapılan denetimlerde; işyerleri titiz bir kontrolden geçirilirken; işyeri, personel, alet-ekipman genel temizlik ve hijyeni ile işyerlerinde gerek mutfakta kullanılan gerekse satışa sunulan gıda maddelerinin gıda güvenliği ve kalitesi, sergileme, saklama koşulları ile çalışanların sağlık muayene kartları gibi konularında yasaların öngördüğü doğrultuda incelemeler yapılıyor.

İHBAR VE ŞİKAYET
Yapılan denetimlerin halk sağlığını koruma, esnafı bilinçlendirme, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, mevcut işyeri standartlarının iyileştirilmesi konusunda büyük önem taşıdığını belirten yetkililer, tüketicinin yediğine içtiğine dikkat ederek gördüğü olumsuzlukları da ilgi birimlere Alo Gıda 174 ya da Alo Zabıta 153 veya 444 11 41 çözüm masası kanalıyla bildirmeleri konusunda duyarlı davranmalarını istedi.”

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Nuh Çimento İÖO velileri isyanlarda30 Aralık 2013 Pazartesi 16:27
  • Battalgazi ihmal kurbanı mı?30 Aralık 2013 Pazartesi 16:26
  • Şükrü Karabalık “Zübük Davası”ndan beraat etti30 Aralık 2013 Pazartesi 16:24
  • Şükrü Karabalık “Zübük Davası”ndan beraat etti30 Aralık 2013 Pazartesi 16:24
  • Sevda’nın rüyası ailesini hayata bağladı30 Aralık 2013 Pazartesi 16:20
  • Ünlü,“2014 yılı Kocaeli’nin yılı olacak”30 Aralık 2013 Pazartesi 16:13
  • Engelliler tiyatro oynadı30 Aralık 2013 Pazartesi 16:11
  • Kocaelispor artık meclis gündeminde30 Aralık 2013 Pazartesi 16:09
  • Muhtarlar SEDAŞ’tan memnun30 Aralık 2013 Pazartesi 15:57
  • Bakan Işık, esnafla buluştu30 Aralık 2013 Pazartesi 15:53
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim