“2012’de yapılan sigara denetimlerinde 352 bin lira ceza kesildi”

İl Tütün Kontrol Kurulu üyeleri ve Sigara Denetim ekipleri Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy başkanlığında birçok kafe ve sigara satılan yere denetim ge...

İl Tütün Kontrol Kurulu üyeleri ve Sigara Denetim ekipleri Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy başkanlığında birçok kafe ve sigara satılan yere denetim gerçekleştirdi. Ünlüsoy, 2012 yılında 12 bin denetim gerçekleştirdiklerini belirtti

İl Tütün Kontrol Kurulu üyeleri ve Sigara Denetim ekipleri dün Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy başkanlığında Valilik çevresinden başlayarak Kız Meslek Lisesi’ne kadar olan tüm kafe ve sigara satılan yerleri denetledi. Denetlemeler sırasında Güner’in Mutfağı, Can Tekel, Teknopark Playstation, Trio Cafe, Bilgen Cafe isimli işyerlerine de para cezası kesildi. 2008 yılında çıkan yasa gereği kapalı yerlerde sigara içilmesi yasaklanmıştı. Bu yasağa uymayan işyerleri bin 303 lira, şahıslar ise 83 lira para cezası kesiliyor. Dün yapılan uygulamada 75 işletme denetlendi ve 11 işyerine para cezası kesildi.

TOPLAM 12 BİN DENETİM
Denetim öncesi açıklama yapan Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy, 4207 sayılı kanun gereği bu denetleme işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirterek, “Temmuz ayı itibariyle uyarıda bulunmadan cezai işlem uygulanıyor. 2012 yılında 17 ekiple Kocaeli'de 12 bin denetim yapıldı, bu denetimler sonucunda 174 işletmeye 270 bin lira, 280 kişiye de 82 bin lira para cezası uygulandı. Özellikle de okul çevrelerinde ve önlerinde öğrencilere tek tek sigara satımını önlemeye çalışıyoruz. Sigaraya başlamadan önce onları sigaradan uzaklaştırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

#

30 Kas 2012 - 10:06 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.