2015’te 52 bin hasta taşındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü Hasta Nakil Ambulans Birimi, tıbbi müdahale gerektirmeyen ancak sedye ile nakledilmesi ger...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü Hasta Nakil Ambulans Birimi, tıbbi müdahale gerektirmeyen ancak sedye ile nakledilmesi gereken vatandaşları evlerinden hastaneye, hastaneden evlerine ücretsiz olarak taşıyor. Kocaeli genelindeki tüm hizmetler ücretsiz olarak verilirken, il dışı nakillerde Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla belirlenen fiyat tarifesi uygulanıyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak yürütülen Ambulans Nakil Hizmetinden 2015 yılında 52 bin 472 hasta yararlandı.

 

20 ADET AMBULANSLA HİZMET

Hasta nakil işlemlerinin yanı sıra Kocaeli sahillerinde boğulma ve yaralanma vakalarına da müdahale ediliyor. Felçli, yatalak, diyaliz ya da kanser hastaları, ambulansla taşınması gereken engelliler, ameliyat olmuş yatar durumdaki hastalar, 20 adet nakil ambulansıyla bulundukları yerden alınarak istedikleri hastaneye nakil ediliyor. Hastanedeki tedavi işlemlerinin ardından tekrar evlerine götürülüyor.

 

İL DIŞINA 1179 HASTA NAKLEDİLDİ

Hasta Nakil Ambulansları tıbbi müdahale gerektirmeyen ancak sedye ile nakledilmesi gereken vatandaşları il dışında da nakil hizmeti veriyor. İl dışında tedavi edilmesi için sevk edilen hastaların nakil hizmetleri kapsamında 2015 yılında 1179 vatandaş il dışına nakil hizmetinden faydalandı. İl dışı nakillerde Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla belirlenen fiyat tarifesi üzerinden ücret ödeyen vatandaşlar, il içi nakillerdeyse ücretsiz olarak hizmetten yararlanıyor.

 

HASTANEDEN EVE, EVDEN HASTANEYE

Hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların 444 11 41 numaralı telefonu aramaları yeterli. Vatandaşlar 7 gün 24 saat hasta nakil hizmetinden yararlanabiliyor. Vatandaşların gelen istekleri anında değerlendiriliyor. Hastaneye ulaştırılan hastalar, tedavilerinin ardından tekrar evlerine bırakılıyor.

#

07 Şub 2016 - 16:24 Kocaeli- Sağlık

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.