2017 yılında AVM ciro hedefi 110 milyar lira

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, 7 yıllık karşılaştırmalıverileri içeren AVM Endeksi'ni düzenlenen basın topl...

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, 7 yıllık karşılaştırmalıverileri içeren AVM Endeksi'ni düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. AYD Başkanı Hulusi Belgü'nün ev sahipliğinde ve Prof. Dr. Emre Alkin'in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıyaAkademetre Research Company Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz katıldı. Belgü, burada yaptığı açıklamada "2017 yılında bizim beklentimiz cironun 110 milyar liraya yükselmesi 2023 için de 200 milyar lira hedefimiz var" dedi.

 

"Bir sıkıntı var"

Türkiye'de ciroların artışlarının genelde enflasyonun üzerinde geliştiğini bu sene biraz enflasyona yakın geliştiğini belirten Belgü, "Bir sıkıntı var. Bu kadar sıkıntıya rağmen enflasyonun altında kalmadık. 450 bin nitelikli istihdamı temsil ediyoruz. 53,5 milyar dolarlık yatırımı temsil ediyoruz. Bir AVM bir yerde yapıldığı zaman çevresindeki emlak fiyatlarında dahi artış oluyor. Bazı yerlerde şahit oldum yüzde 300 artış yaşanıyor. Parekende dinamik bir şey. Bundan 10 sene evvel hipermarketlerden bahsediyorduk. 15 bin metrekarelik 20 bin metrekarelik marketler vardı. Şimdi bunlar 3 bin metrekarelere düştü. Öbür taraftan LCW ve Koton gibi mağazalar daha evvel 400- 500 metrekare yerlerdeydi. Şimdi 3 bin metrekarenin üzerinde daha büyük mağazalara ihtiyaçları var. Biz bunları onların önüne olanak olarak sunabiliyoruz" dedi.

 

"Denizli, Bursa, Ankara buralarda AVM sayısı yeterli sayıda"

Türkiye'de 377 tane AVM bulunduğunu söyleyen Belgü, "Yaklaşık olarak sadece 20 ilde AVM'miz yok. Hala gidilecek iller var. AVM'lerin yaklaşık yüzde 30'u yabancı yatırımcılar tarafından yapılmış. 3 milyon metrekareye denk gelen 80 tane AVM. Denizli, Bursa, Ankara buralarda AVM sayısı yeterli sayıda. İstanbul çok büyük bir metropol, İstanbul'da daha gidilecek yer var gibi gözüyor" şeklinde konuştu. 2016 yılında toplam cironun 100 milyar liraya çıkacağını dile getiren Belgü, "2010'da 27,5 milyar lira olan ciro oransal olarak son dönemde artış hızında düştü. Türkiye'deki yabancı yatırımcı yüzde 30 oranında kiralanabilir alan 11 milyon metrekareye kadar ulaşmış. Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakedenciler Federasyonu'nun verilerine göre 2016 yılında organize perakendenin istihdama etkisi 800 binin üzerindeyken bunun 450 bini AVM'lerde. Kiralanabilir alanlarda 141 metrekaredeyiz. 100 milyar lira ciroya ulaşacağız gibi gözüküyor. 2017 yılında bizim beklentimiz cironun 110 milyar liraya yükselmesi 2023 için de 200 milyar lira hedefimiz var" ifadelerini kullandı.

#

20 Oca 2017 - 16:31 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.