“22 çalışanımız, devredilen şirketin bünyesine alınmıştır”

Belde A.Ş.’nin Derince ve Karamürsel’deki otopark işini başka bir şirkete devretmesi üzerine bu otoparklarda çalışan 60 kişinin işten çıkarıldığı iddi...

Belde A.Ş.’nin Derince ve Karamürsel’deki otopark işini başka bir şirkete devretmesi üzerine bu otoparklarda çalışan 60 kişinin işten çıkarıldığı iddiası Belde A.Ş Genel Müdürü Kemal Yazıcı tarafından yalanlandı
 
Büyükşehir Belediyesi’nin yan kuruluşu Belde A.Ş., Derince ve Karamürsel’deki otopark işinin özelleştirildiği ve 60 kişinin işten atıldığına dair iddialarla çalkalanırken Belde A.Ş Genel Müdürü Kemal Yazıcı ise böyle bir durumun olmadığını açıkladı.
 
ÖZELLEŞTİRME YAPILDI
Bilindiği gibi İzmit'te otopark işini Musan Park adlı şirket yürütüyor ancak Belde A.Ş. yönetimi, ilimizin farklı noktalarında yer alan otoparkları kiralamış ve Derince ile Karamürsel ilçelerindeki otoparkların bizzat Belde A.Ş. tarafından işletilmesine karar verilmişti. Aradan 10 ay geçti ve aynı yönetim, bu iki noktada yer alan otoparkları da özelleştirme kararı verdi.
 
DEVRİ YAPILDI
Kurban Bayramı öncesinde yönetim tarafından alınan karar ile 22 çalışan, özel şirkete devredildi. Derince ve Karamürsel'deki otoparkların Şen Faktör adlı Limited şirketi tarafından işletilmesine karar verildi. Bu gelişmeden hemen sonra ise, bu iki otoparkta görev yapan 60 kişinin işten çıkarıldıkları iddia edildi.
 
‘HAK KAYBI YOK’
Belde A.Ş. Genel Müdürü Kemal Yazıcı bu iddiaları şu sözlerle yalanladı: “Söz konusu iki otoparkta çalışan kişi sayısı 60 değil, Derince İlçesi’nde 7, Karamürsel İlçesi’nde 15 kişi olmak kaydıyla toplam 22 kişidir. Ayrıca hiçbiri çıkarılmadı, kiralama işini üstlenen şirketle beraber çalışacakları kendilerine tebliğ edildi. Burada herhangi bir hak kaybı yok. Özlük haklarıyla birlikte özel şirkete devir yapılmıştır. Çalışmak isteyenler şirketle görüşmeye başlamıştır”

#

01 Kas 2011 - 13:42 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.