29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

19 ve 20’nci yüzyıl içinde birçok liderler yetişmiştir. Bunlardan bir kısmı geçici olarak isim yapmıştır. Her dedikleri adeta emir kabul edilip, itirazsız boyun eğilmiştir. Bu tip saman alevi gibi parlayan liderlerin ülkelerinin her köşelerine heykelleri dikilmiştir. Bu liderler halkına zulüm, baskı, acı ve gözyaşı bırakmışlardır. Hırsları kendi ulusları içinde kalmayıp diğer uluslara da sirayet etmiştir. Nazi Almanya’sından Hitler, Sovyetler Birliğinden Stalin ve faşist İtalya’da Mussolini. Bunlar bugün tarih sahnesinden silinmiş, heykelleri bile tahrip edilmiştir.

20. yüzyıla damgasını vuran, vizyon sahibi Atatürk gibi yüzü geleceğe dönük, ölümsüz bir lideri Türk milleti bağrından çıkarmıştır. Türkiye Cumhuriyetinde “Türk” adı bir etnik gurubun değil, değişik renklerden ve köklerden gelen yüzyıllarca bir arada yaşamış, kaynaşmış ortak ilkede birleşmiş Ulusun adı ve kimliği olmuştur. Çağa damgasını vuran büyük önderi sadece biz değil bütün mazlum milletler örnek almıştır. Atatürk, tamamen bir ilke adamı olmuştur. Atatürk “Benden sonra beni benimsemek isteyenler, akıl ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar” demiştir. Atatürk ile Türk Milleti yeniden doğmuştur. Her tarafı işgal edilen yurdumuz mucizeler yaratılarak, tarih yazılarak düşmandan temizlenmiştir.

Kılık kıyafetler yenilenmiş, Latin harfleri örnek alınmış, dil arılaştırılmış, öz Türkçe kelimeler dilimize hâkim olmuştur. Ümmetçilikten Ulus Devlete geçilmiş, kadınlar hak sahibi kılınmıştır, ilk meclise 18 kadın milletvekili seçilmiştir. Atatürk’ün deyimi ile “Büyük bir devrim yaptık. Memleketi bir çağdan alıp yeni bir çağa götürdük. Birçok eski müesseseleri yıktık. Bunların birçok taraftarları vardır. Fırsat beklediklerini unutmamak;  lazımdır” demiştir.

Ulu Önder Atatürk Cumhuriyeti ve geleceğimizi bilinçli olarak gençliğe emanet etmiştir. Cumhuriyet demek, demokrasi sistemi ile yönetilen devlet şekli demektir. Atatürk “Cumhuriyet özgürlük taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartı ile her fikre hürmet ederiz” demiştir.

Cumhuriyet: Demokrasi, Cumhuriyet: Özgürlük , Cumhuriyet:  Gelişim, Cumhuriyet: Eşitlik, Cumhuriyet: Adalettir. Cumhuriyet: sağlıklı bir yaşam ve gelecek biçimidir. Onsuz olamayız. Ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel yönden başarı yenileşmeye ve gelişmeye bağlıdır. Bir tek şeye ihtiyacımız vardır. Atatürk devrimciliğini ve milliyetçiliğini sürekli alevlendirmek gerekmektedir. Zira Atatürk demek; gelecek ve çağdaşlık demektir. Değişimden kaçmak imkânsızdır. Türkiye değişmelidir. Türkiye değişecektir. Tabiî ki geriye giderek değil, ileriye doğru değişmelidir.

Rüyamız, misyonumuz ve vizyonumuz mutlaka ileriye; hep ileriye olmalıdır.

 

ANKARA’DA CUMHURİYETİ KUTLUYORUZ

Siz bu makalemizi okurken Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonuna bağlı Ankara Azerbaycan Evi Derneğimiz,  Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği ile müştereken Ulaştırma Bakanlığı Salonunda saat 14.30’da Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutluyoruz.

Bu kutlamada 18 Ekim’de bağımsızlığını ilan eden Azerbaycan’ın 25.nci yıl dönümünü de kutlayacağız. Özellikle iki kardeş ülkenin ortak mutluluğunu aynı günde kutlayacağız. Önemli davetlilerimiz ve konuşmacılarımız da olacaktır.

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Prof. Dr. Nejdet Ünivar, Prof.Dr.Aygün Attar, siyasi parti temsilcileri, Azerbaycan’dan gelen Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, Büyükelçi Faik Bağırov gibi kişiler ve ben konuşmalarımızı yapacağız.

Konuklara Azerbaycan’ın Sesi Dergisi ve günün anlam ve önemi üzerine yazılı kitaplar dağıtılacak.

Her iki kardeş ve dost ülkelerimizin ortak gurur ve sevinç günleri için bir arada olmak mutluluktur.

Mutluluk, sağlık ve başarı dolu nice 29 Ekimlere dileğimle.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bilal Dündar - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler