29 paralelci daha adliyede

TSK içine sımış bir gurup FETÖ/PDY terör örgütü mensubunun 15 Temmuz akşamı gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi sonucu başlatılan operasyonlar...

TSK içine sımış bir gurup FETÖ/PDY terör örgütü mensubunun 15 Temmuz akşamı gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi sonucu başlatılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 29 kişi adliyeye sevk edildi. Örgütün asker, emniyet ve diğer kamu kurumlarında yuvalanan mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar 525 kişi gözaltına alınarak adli mercilere sevk edildi.  Aralarında asker, polis, iş adamı, dernek başkanları ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 205 kişi tutuklandı.

 

Polis eşlerinden sorumlu ablalar da adliyede
Operasyon kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan şahıslar ile hala aralarında emniyet mensubu ve iş adamlarının da bulunduğu 170’in üzerinde şüpheliden 29 kişi sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğünden Kocaeli Adliyesine sevk edilen 2 si bayan olan 29 kişi arasında Kocaeli Emniyet Teşkilatından sorumlu olduğu iddia edilen B.D, İstihbarat Şubeden sorumlu M.E Kom Şubeden Sorumlu M.K. ve TEM Şubeden sorumlu F.C,  Derince ve Körfez İlçe Emniyet sorumlusu oldu iddia edilen S.E ve Polis eşlerinden sorumlu olduğu öne sürülen B.C isimli şahısların da bulunduğu öğrenildi.

 

Emniyet müdürü gibi karar almışlar
Ayrıca kendi şubelerinde örgüt sorumlusu imamlar ile polis memurlarından sorumlu imamların bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin Emniyet’te resmi kurum gibi örgütlendikleri,  Emniyet Müdürlüğünden Sorumlu olan B.D nin İl Emniyet Müdürü gibi kararlar aldığı ve diğer Şubelerden sorumlu imamlardan bilgi alışverişi yaptığı, yine her birimde sorumlu bir veya birkaç örgüt sorumlusu bulunduğu bunlarında şubelerden sorumlu olan imamlar ile bağlantı halinde oldukları öne sürüldü.

Nuri AKÇAHARMAN

#

09 Ağu 2016 - 09:20 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.