• BIST 108.489
  • Altın 151,185
  • Dolar 3,6704
  • Euro 4,3242
  • Kocaeli : 4 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • Sakarya : 4 °C

3 yılda 15 ton gıda maddesi imha edildi

3 yılda 15 ton gıda  maddesi imha edildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2011 yılından bu yana denetimlerde el koyduğu 15 bin kilo bozuk gıdayı imha etti

 

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlükleri İle İlçe Belediyelerinin Zabıta müdürlüklerinin katılımıyla oluşturulan denetim ekiplerince denetimleri sürdürüyor. Çalışmalarda ilimizde gıda konusunda faaliyet gösteren işletmelerin teknik ve hijyenik denetimleri yapılıyor. 2011 yılından bu yana denetimlerde el konulan 15 bin kilo bozuk gıdanın imhası sağlandı.

 

14 BİN 647 İŞYERİ DENETLENDİ

Büyükşehir Belediyesi 2011-2013 yılları arasında 14 bin 647 gıda işletmesinin teknik ve hijyenik denetimini gerçekleştirdi. Denetimlerde 12 bin 778 kilo katı, 2 bin 670 litre sıvı olmak üzere son tüketim tarihi geçmiş, bozulmuş yaklaşık 15 bin kilo gıda maddesinin imhası sağlandı. Son tüketim tarihi geçmiş gıda maddelerine el koyuldu. 2014 yılı Nisan ayında 394 işyerinin teknik ve hijyenik denetimi yapıldı. Yapılan denetimlerde son tüketim tarihi geçmiş 64 kg katı, 5 lt sıvı gıda maddesine el koyularak imha edildi.

 

SON TÜKETİM TARİHİNE DİKKAT

Yetkililer iş yeri sahiplerinin mal alımı sırasında aldıkları ürünün üretim ve son tüketim tarihlerini mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini belirtiyor. İşyerlerinde satış için sergilenen gıda maddelerinin son tüketim tarihlerinin periyodik olarak kontrol edilmesi konusunda uyarılar yapılıyor. İşyerlerine alınan mal miktarlarının son tüketim tarihleri, satış hacmi ve depolama kapasitesi dikkate alınarak belirlenmesi gerekiyor. İşyerlerinde satış kapasitesinden fazla mal alınarak stoklanmasının esnaf ve tüketicinin yanı sıra milli ekonomiye de zarar verdiğini belirtiyor. 

 

İHBAR VE ŞİKAYETLER İÇİN

Yapılan denetimlerin halk sağlığını koruma, esnafı bilinçlendirme, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, mevcut işyeri standartlarının iyileştirilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirten yetkililer, tüketicinin yediğine içtiğine dikkat ederek gördüğü olumsuzlukları da ilgi birimlere Alo Gıda 174 Ya da Alo Zabıta 153 veya 444 11 41 çözüm masası kanalıyla bildirmeleri konusunda duyarlı davranmalarını istedi.

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim