4 mahallede muhtarlar yeniden seçilecek

Mevcut muhtarların görevleri başında iken vefat etmeleri nedeniyle ilimizdeki 4 ayrı mahallede yeniden seçim yapılacak. Muhtarlığın vekaleten yürütüld...

Mevcut muhtarların görevleri başında iken vefat etmeleri nedeniyle ilimizdeki 4 ayrı mahallede yeniden seçim yapılacak. Muhtarlığın vekaleten yürütüldüğü mahallelerde yeni muhtarların belirleneceği seçimler 4 Haziran Pazar günü yapılacak. İzmit’e bağlı Ömerağa, Serdar ve Orhan mahalleleri ile Kandıra Sinanlı Bilallı Mahallesi’ndeki seçimde vatandaşlar sandık başına gidecek. Oy kullanma işlemi sabah saat 08.00’da başlayıp akşam 17.00’a kadar devam edecek.

 

SERDAR’DA 3 ADAY VAR

Serdar Mahallesi Muhtarı Sedat Şanbay’ın ölümüyle boşalan muhtarlık görevine şu anda birinci aza Ümit Yılmaz vekalet ediyor. Mahalledeki seçimler için ilk olarak 6 aday çıktı. Ancak daha sonra bu adaylardan 3’ü yarıştan çekildiklerini duyurdu. Serdar Mahallesi’nde muhtarlığa vekalet eden Ümit Yılmaz ile birlikte Rafet Demir ve Arif Kartal da aday olduğunu açıkladı. Mahallede toplam 7 bin 855 seçmen bulunuyor.

 

ÖMERAĞA’DA TEK ADAY

Muhtar Kamil Ulusoy’un vefat ettiği Ömerağa Mahallesi’nde ise göreve Merih Ulusoy vekalet ediyor. 4 Haziran’da yapılacak olan muhtarlık seçimlerinde ise şu ana kadar tek bir aday çıktı. Vekil muhtar Merih Ulusoy’un kuzeni olan Adnan Ulusoy, Ömerağa Mahallesi’nin muhtar adayı olarak seçmenden oy isteyecek. Ömerağa Mahallesi’nde toplam bin 63 seçmen bulunuyor.

 

ACAR VE SOYLU RAKİP

Görevi başında iken yaşamını yitiren bir diğer isim ise Orhan Mahallesi Muhtarı Nazmi Balaban oldu. Balaban’ın vefatının ardından bölgede muhtarlık görevini vekil olarak birinci aza Salim Acar yürütmeye başladı. Acar, yeni dönemde de muhtar adayı olacak. Toplam 3 bin 107 seçmeni bulunan mahallede Acar’ın karşısında Hikmet Soylu rakip olarak çıkacak.

 

KÖYDE TEK ADAYLI SEÇİM

4 Haziran’da seçim yapılacak muhtarlıklardan biri de Kandıra Sinanlı Bilallı Köyü. Muhtar Davut Başaran’ın vefatının ardından görev birinci aza İsmail Özer tarafından yürütülmeye başladı. Özer, şimdi de muhtar adayı olarak 4 Haziran’da yapılacak olan seçimde mahalle halkının desteğini isteyecek. Tek adayın olduğu Sinanlı Bilallı Köyü’nde 228 seçmen bulunuyor.

#

24 Nis 2017 - 17:17 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.