41 Burda AVM önünde durak ihlali yapılıyormuş!

41 Burda, ilimizin en büyük alışveriş merkezleri arasında yer alıyor…

41 Burda AVM, geçtiğimiz yıl büyük umutlarla kapılarını açtı.

Sürücüler, 41 Burda AVM önündeki trafikten şikayet ediyorlar…

AVM önünde şu sıralar bir sorun daha var…

O da ticari taksilerin durakları ihlali…

Şu sıralar bu sorun durakta bekleyen vatandaşların canını sıkıyormuş.

Hem can sıkıyormuş, hem de zaman zaman tehlike arz ediyormuş.

**

Alınan bilgiye göre, AVM’nin Ömer Tükçakal Bulvarı’na bakan cephesinde, AVM müşterilerine hizmet veren ticari taksi durağının, bulvar cephesinde en fazla 3 araç bekletme hakkı bulunuyormuş.

Ancak bu kuralı ihlal eden ticari taksiciler, AVM önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Hal böyle olunca, şehiriçi minibüsleri durağa yanaşamıyor, yolcular minibüslere ulaşamıyor.

**

Duruma isyan eden AVM müşterileri, taksicilerin AVM kurallarına riayet ederek, bulvar cephesindeki araç sayısını 3’le sınırlı tutmasını istiyor…

Taksilerin araç trafiğinde büyük tehlikelere yol açmamasını istiyor…

AVM yönetiminin bu konuda duyarlı olmasını bekliyorlar…

Bu durumu sadece AVM yönetimi çözmez, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi de bu işe el atmalı diye düşünüyorum…

 

MEB’den ruhsat olmayanlar  öğrenciye ev kiralamayacak

Resmi gazetede yayınlanan yeni yönetmeliğe göre, öğrencilere konaklama adına hizmet verecek işletmelerin yanı sıra ev sahipleri de il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden ruhsat almak zorunda olacak. Bakanlık tarafından hazırlanan yönetmelikle öğrencilere barınma hizmeti sunmak amacıyla ve işletilen yurt, pansiyon, apart, stüdyo dairelerin yanı sıra apartman daireleri, ruhsatsız ve izinsiz kiralanamayacak.  Ev sahibi olanlara duyurulur…

 

Çinde’de toplam 4 bin  internet sitesi kapatıldı

Çin İnternet İdaresi, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ulusal güvenliği tehdit eden ve asılsız söylentiler yayarak toplumda huzursuzluğa sebep olan 3 bin 918 internet sitesinin kapatıldığını duyurdu…  Türkiye’de bu tür sitelerin sayısı çok fazla. Türkiye İnternet İdaresi de bu işe bir el atsa iyi olur diye düşünüyorum…

 

Yılda 3 ve üzeri  kaza yapanlar takipte

Sigortacılar, yılda 3 veya daha fazla trafik kazası yapan araç sürücülerini tek tek belirledi. Aralarında 2 yılda 24 kazaya karışan rekortmenler de bulunan bu sürücülerin bilgilerini başta Hazine ve Emniyet, ilgili birçok resmi kurumla paylaşan sigortacılar, bu trafik canavarlarına karşı önlem istiyor. Aslında doğru bir uygulama. Belki bu sayede trafik canavarlarının sayısı en aza iner…

 

Türkiye, kadın  istihdamındı sonuncu

 Medya Takip Merkezi, kadın istihdamıyla ilgili bir bilgi paylaştı. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) “Bir Bakışta Devlet 2017” raporuna göre Türkiye, yüzde 33.8’lik kadın istihdamı oranıyla OECD’ye üye ülkelerin genel ortalamasında sonuncu sırasında yer aldı. Kadınların kamuda en az temsil edildiği diğer ülkeler arasında Yunanistan, Slovenya ve Lüksemburg yer buldu. Yani birçok alanda olduğu gibi kadın istihdamında da alt sıralardayız.

 

Gebze’nin il olma  sevdası yine hortladı

Gebzespor'un Eski Çarşı isimli taraftar grubu, Gebze’nin il olması için imza kampanyası başlattı. 15 Temmuz günü başlatılan kampanya, dün sona erdi. Taraftarlar stantta '82' yazılı plakaları bulundurdu. Eski Çarşı taraftar grubu adına açıklama yapan Abdülkerim Yıldırım, 200 binden fazla imza toplamayı hedeflediklerini söyledi.  Gebze, yıllardır il olmak istiyor, ama buna izin verilmiyor. Gebze’nin il olma hayalini şimdilik çok zayıf görüyorum. Bu arada bir spor kulübünün imza kampanyası başlatması, siyaset üzerinde pek etkili olmaz diye düşünüyorum.

 

İlimtepe’de başıboş  hayvan ve çöp sorunu!

Körfez İlemtepe Mahallesi’nde oturan bir okurumuz, fotoğrafta ekleyip bize bir mail attı. Mailde İlimtepe’deki başıboş hayvan ve çöp sorununa değindi. Okurumuz sorunu şu şekilde ifade etti. “ İlimtepe Mahallesi’nde başıboş hayvanlar cirit atıyor.  Apartmanların önündeki çöp konteynırlarını her gün karıştırıp ortalığı rezil bir hale getiriyorlar. Körfez Belediyesi ise konteynırlardaki çöpü boşaltıp çevresiyle pek de ilgilenmiyor. Bu başıboş bırakılan hayvanlar mahallede büyük rahatsızlık unsuru. Çevreyi kirletmenin dışında ana yola çıkıp trafik güvenliğini de tehlikeye atıyorlar. Bu sorun artık kronik hale geldi. Körfez Belediyesi bu sorunu kökten çözmeli”. Çevreye duyarlı olduğunu bildiğimiz Körfez Belediyesi, bu sorunu bir masaya yatırsa iyi olacak.

 

Seka Devlet Hastanesi’nin MN makinesi bozukmuş

Gazetemize mail gönderen bir okurumuz Kocaeli SEKA Devlet Hastanesi ile ilgili bir sorunu dile getirdi. Okurumuz, “Kocaeli Seka Devlet Hastanesi’nin MR makinesi bozuk. 4- 5 gündür bekliyoruz… Hâla yapılmadı. Çok mağduruz, yetkililere bildirin” diyor… Biz de yetkililere duyurduk… Şu işi halledin, vatandaşı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

İSMAİL AY - Geçen Ay bende gittim trafik o kadar çok yoğun olmasına rağmen adamlar yolu işgal etmişler 41 Burda yönetimine dilekçe verdim şikayetimi söyledim hala dönen kimse olmadı bir gün birileri kavga yapacak o zam bu işler çözülecek öyle gözüküyor..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Temmuz 17:00


Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler