44. Açık Balkan Şampiyonası Kocaeli’ de

İzmit Yelken Kulübü, 44. Balkan Açık Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor.Bu yıl 44’düncüsü yapılacak olan Balkan Açık Yelken Şampiyonası, 5-10 Eylül 2...

İzmit Yelken Kulübü, 44. Balkan Açık Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor.Bu yıl 44’düncüsü yapılacak olan Balkan Açık Yelken Şampiyonası, 5-10 Eylül 2011 tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla İzmit Yelken Kulübü ev sahipliğinde gerçekleşecek…

İzmit Yelken Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Dr. R. Turgay Aslan basına yaptığı açıklamada “2017 Üniversiteler arası yaz Olimpiyatları’na adayız o yüzden hatasız ve başarılı bir organizasyon yapmak istiyoruz. Bu organizasyon ilimizin tanıtılması için de önemli. Kocaeli halkının da desteğini bekliyoruz Türkiye’de daha yeni yeni yapılmaya başlanmış bir spor çok fazla bilinmiyor. Yarışlar sayesinde kentimizde de yelkeni sevdirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

BİR ÇOK ÜLKE KATILIYOR
Şampiyonaya Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Türkiye, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Kosova, Makedonya, Karadağ, Slovenya, Sırbistan, Moldova, Romanya, Azerbaycan, Gürcistan ve Ukrayna olmak üzere toplam 16 ülke davet edildi. Bunun haricinde isteyen ülkeler de yarışlarda yer alabilecek. Balkan ülkeleri dışındaki ülkeler yarışmaya optimist ve lazer sınıfında 2’er sporcuyla katılabilecekler. 44. Açık Baklan Şampiyonası’nda yarışlar optimist kızlar-erkekler, laser erkekler, laser radial kızlar, fin büyükler-gençler, 470 erkekler-kızlar-gençler ve surf erkekler-kızlar-gençler kategorisinde yapılacak.

SEÇMELER YAPILACAK
Ülkemizden yarışlara katılacak 2 takımın sporcuları Türkiye Yelken Federasyonu tarafından seçmelerle belirlenecek. Toplam 170 sporcunun geleceği şampiyonaya ülkemizden 80 sporcu katılacak. Olimpiyat formatında yapılan şampiyonanın açılışı 5 Eylül tarihinde Seka Park alanında yapılacak. 6-7-8-9 Eylül tarihlerinde İzmit Yelken Kulübü ve Seka Park açıklarında 2 parkurda düzenlenecek yarışların sonunda 9 Eylül tarihinde ödül töreni yapılacak, dereceye giren 45 sporcu madalyalarına kavuşacak. 250 bin liralık bütçeyle gerçekleşen organizasyonun maddi destekçisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olacak.

#

01 Ağu 2011 - 10:35 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.