49 il sıfır çekti

      Türkiye Patent Enstitüsü’nün (TPE) verilerine göre, yılın ilk 4 ayında, 422 patent tescili gerçekleşti. İstanbul, 214 adetle en çok patent tesci...

 

 

 

Türkiye Patent Enstitüsü’nün (TPE) verilerine göre, yılın ilk 4 ayında, 422 patent tescili gerçekleşti. İstanbul, 214 adetle en çok patent tesciline sahip il olurken, 49 ilde işlem gerçekleşmedi. TPE, ilk 4 ayda gerçekleştirilen patent başvuru ve tescil rakamlarını açıkladı. Buna göre, yerli patent başvurularında, yılın ilk 4 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 6,9’luk düşüş oldu ve bin 458 başvuru gerçekleşti.

 

GEÇİN YIL DAHA YÜKSEKTİ

Geçtiğimiz yılın ilk 4 ayında ise bin 566 adet başvuru yapılmıştı. En çok başvuru 611 adetle İstanbul’dan yapılırken, Ankara 222 adetle takip etti. İlk 4 ayda 21 ilden ise hiç patent başvurusu yapılmadığı gözlendi. Yerli patent tescillerinde ise ilk 4 ayda, bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 4,7 artış oldu ve 422 adet tescil gerçekleşti.

 

İSTANBUL İLK SIRADA

Geçtiğimiz yıl aynı dönemde 403 tescil işlemi yapılmıştı. Patent tescillerine bakıldığında ise İstanbul 214 adet ile en fazla tescil gerçekleştirilen il olurken, onu 53 adetle Bursa ve 31 adetle Ankara takip etti. İlk 4 ayda 49 ilden hiç patent tescili çıkmadı.

#

29 May 2014 - 12:20 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.