4/C çalışanına söz var icraat yok!

AKP tarafından 1 Kasım öncesi taşeronlara verilen kadro sözü yerine getirilmezken referandum öncesi de 4/ C çalışanlarına Başbakan tarafından verilen...

AKP tarafından 1 Kasım öncesi taşeronlara verilen kadro sözü yerine getirilmezken referandum öncesi de 4/ C çalışanlarına Başbakan tarafından verilen sözlere ilişkin soru önergesi veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın önergesine cevap Başbakan’dan değil Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından verildi.

 

YAPTIK ETTİKLERİN ÖTESİNE GEÇEMİYORLAR

Başbakana yapmış olduğu açıklamaları hatırlatan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Sayın Başbakan Binali Bey bizzat gereken talimatları verdim, biz hiçbir konuyu çözümsüz bırakmadık bunu da bırakmayacağız dedi. Ancak bakıyoruz veridikleri hiçbir sözü tutmuyorlar dedi. Akar, önergenin muhatabı bizzat Başbakan ve sarfetmiş olduğu sözler iken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sorulara cevap veriyor. Tamam Bakanlığını da ilgilendiren bir konu olabilir ancak baktığımızda soruların hiç biri cevaplanmamış, sadece yaptık ettik denerek, asıl çözülmesi gereken soruna ilişkin bir çalışmanın yapılmadığı ortaya konmuştur dedi. Bakan Müezzinoğlu ise 2004 yılında yapılan özelleştirmeler sonrasında iş akitleri feshedilen çalışanların kamu da istihdam edildiğini belirtirken bu çalışanlara ilişkin yapılan iyileştirmeleri sıralarken Akar’ın soruları yanıtsız kaldı. Bu cevaplar sonrasında umutla bekleyen yaklaşık 27 bin 4 / C çalışanın iş güvencesinin de bir başka bahara kaldığı görülüyor.

#

24 May 2017 - 10:30 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.