50 Ağrılı öğrenci, Kocaeli'de en iyi şekilde ağırlandı

Bakanlığın hayata geçirdiği proje kapsamında 4 gün önce Kocaeli'ye gelen öğrenciler, kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görme imkanı buld...

Bakanlığın hayata geçirdiği proje kapsamında 4 gün önce Kocaeli'ye gelen öğrenciler, kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görme imkanı buldu. Ziyaretin ilk gününde kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelip Kocaeli'nin kültürel değerleri hakkında bilgilendirilen öğrenciler, ikinci gün Kocaeli Şehitliği, TCG Gayret Gemi Müzesi, Seka Kağıt Müzesi, Hızır Reis Denizaltı Müzesi, Kocaeli Bilim Merkezi ve SEKA Film Platosu'nu gezdi. Öğrenciler, Kocaeli gezisinin üçüncü gününde vapurla İzmit'ten Gölcük'e gitti. Birçok öğrenci ilk defa vapur turu yapmanın mutluluğunu yaşadı.

 

HAYVANAT BAHÇESİNİ GEZDİLER

Osmangazi Köprüsü'nden geçerek Darıca'da, 286 türde 3 bin 600 hayvana ev sahipliği yapan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'ne giden öğrenciler, burada nesli tükenme tehlikesinde altındaki türleri görme şansı buldu. Öğrenciler, günü İzmit'teki Hyundai fabrikasını gezerek tamamladı. Kocaeli gezisinin ardından Kocaeli Valiliği'ni ziyaret eden öğrenciler, ev sahipliğinden dolayı Vali Hüseyin Aksoy'a teşekkür etti. Aksoy, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yerinin önemli ve değerli olduğunu belirterek, ülkenin her bölgesini tanımak ve o bölgeler hakkında bilgi sahibi olmak gerektiğini söyledi.

 

YÖRESEL ÜRÜNLER HEDİYE EDİLDİ

Cumhuriyetin kuruluşunda ülkenin her tarafındaki insanların mücadele verdiğini vurgulayan Aksoy, "Bir bütün olarak bu mücadeleyi verdik ve bundan sonra da vermeye devam edeceğiz." dedi. Aksoy, İçişleri Bakanlığı'nın bu anlamlı projesi kapsamında Ağrı'nın Kocaeli ile eşleştiğini hatırlatarak, "Sizden sonra da yine arkadaşlarınız gelmeye devam edecek. Onları da sizler gibi burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız." ifadesini kullandı. Ziyaretin ardından içinde Kocaeli'nin yöresel ürünlerinin bulunduğu paketlerin hediye edildiği öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu da ziyaretlerinin ardından Ağrı'ya uğurlandı. Ahmet HAZER

20171017_2_26320612_26866325.jpg

20171017_2_26320612_26866327.jpg

img_4339.jpg

img_4357.jpg

#

17 Eki 2017 - 10:45 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.