53. Kütüphane Haftası için bir dizi etkinlik hazırlandı

53. Kütüphane Haftası kapsamında İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü 6 gün sürecek kapsamlı bir program hazırladı. Çarşamba günü de Türkiye genelinde eş zam...

53. Kütüphane Haftası kapsamında İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü 6 gün sürecek kapsamlı bir program hazırladı. Çarşamba günü de Türkiye genelinde eş zamanlı kitap okunacak. Programa İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adil Üğüten, İl Müftüsü Yusuf Doğan,Müze Müdür Vekili Rıdvan Gölcük okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdi. 12 halk kütüphanesinin bulunduğu ilimizde 205 bin 714 kitap yer alırken yıllık okuyucu sayısının da 170  bin civarında olduğu belirtildi.

 

KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

Kocaeli İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından bu yıl 27 Mart-2 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 53. Kütüphane Haftası kapsamında bir dizi program gerçekleştirildi. Program kapsamında tiyatro gösterileri, söyleşi, resim sergisi, ödül töreni ve kitap sergisinin gezilmesi etkinlikleri yapıldı.6 gün boyunca dolu dolu devam edecek Kütüphane  haftasının en önemli günü ise 29 Mart Çarşamba günü saat 12.30 ile 13.00 arasında gerçekleşecek olan Türkiye genelinde eş zamanlı kitap okuma etkinliği. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Nuh Çimento İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koro tarafından verilen konserle devam etti. Koronun şefliğini Nuh Çimento İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerinden İpek Özbaşakçı yaptı.

 

“TEKNOLOJİ HIZLA İLERLİYOR”

Programın açılış konuşmasını İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adil Üğüten gerçekleştirdi. Üğüten konuşmasında, “1964 yılından itibaren Mart ayının Pazartesi ile başlayan son haftası “Kütüphaneler Haftası“ olarak kutlanmaktadır. Bakanlığımız Kütüphaneler  ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'nce 53. Kütüphaneler Haftasının ana teması “Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler“ olarak belirlenmiştir. Enformasyon; Fransızca kökenli bir kelime olup , anlam itibariyle, genel olarak haberleşme, bilgilendirme ve danışma sözcüklerinin yerine kullanılmaktadır. Içinde bulunduğumuz ve uzay çağı diye tabir edilen 21. Yüzyıl ; bilim ve teknolojinin her alanda inanılmaz bir hızla ilerlediği, her gün her saat ve belki de her dakika yepyeni buluşların ortaya çıktığı ve bu yönüyle de insanlık tarihinde çığır açmış önemli bir dönüm noktası olarak karşımızda durmaktadır” dedi.

 

“KÜTÜPHANELER GEÇMİŞLE KÖPRÜDÜR”

“Halk kütüphanelerinde birçok kitap ve kitap dışı materyal bulunmakta ve tüm bu bilgi kaynakları okuyuculara ücretsiz olarak sunulmaktadır” diyen Üğüten sözlerini, “ Kütüphaneler geçmişi geleceğe bağlayan köprülerdir. Halk kütüphaneleri lse halkın üniversiteleridlr. Orada tarih, edebiyat, sanat, din, sosyoloji, felsefe, nazari ve uygulamalı bilimler ve daha nice bilgi kaynakları siz değerli vatandaşlarımızı beklemekte, Türk ve dünya klasiklerinden oluşan roman ve hikaye koleksiyonları ve bilimsel konularda binlerce kitap sizi çağırmakta, birbirinden kıymetli Türk ve Dünya yazarları, şairleri, devlet adamları, bilim adamları, din adamları, filozofları gel diye size haykırmaktalar. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün hedef gösterdiği muassır medeniyetler seviyesine yükselmek, fert ve toplum olarak, millet ve devlet olarak gerçek anlamda ve sürekli bir gelişim içerisinde olmak ve hayat standartlarımızı yükseltmek istiyorsak, bunun yolunun bilgiden, kitaptan ve kütüphaneden geçtiğini ifade etmek isterim” ifadeleriyle sonlandırdı.

 

“12 KÜTÜPHANEMİZ VAR”

Üğüten’in ardından konuşan İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, “Kütüphaneler çok önemli. Romalılar, Mısırlılar  kütüphaneye çok değer vermişlerdir. Kütüphanelere önem vermek hepimizin görevidir. Bir milletin hafızası kütüphanelerde bulunmaktadır. Bizim de bugün yazılı eserlerimizin bulunduğu birçok kütüphanemiz var. İlimizde 12 tane kütüphanemiz var. 3 ilçemizde kütüphanemiz yok. Bunlarında çalışması yapılıyor. Bizim ülkemizde  8 kiye bir kitap düşmekte. Kocaeli olarak 206 bin kitaba sahibiz. Biz de kişi başına 8-9 kişi başına bir kitap düşmekte. Bu sayıyı 5’e çekmeyi düşünüyoruz. Bol bol okumalıyız. Kitap bilgi pınarıdır” şeklinde konuştu.

 

“EĞİTİM BEŞİKTE BAŞLAR”

Zanburkan’ın ardından söz alan İl Müftüsü Yusuf Doğan, “Ben 60 yaşındayım ve doktora öğrencisiyim. Bizi kitap medeniyetinden gelen bir toplumuz. Kuran’da kitaba vurgu yaparak başlıyor. Bizim geleneğimizde eğitim beşikte başlar, hatta anne karnında başlar, mezara kadar devam eder. En güvenilir bilgi aracı kitaptır” değerlendirmesinde bulundu.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Protokol konuşmalarının ardından programda Kocaeli İl Halk Kütüphanesinden en çok kitap alan yetişkinlere ve öğrencilere İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zamburkan tarafından ödülleri takdim edildi. Selin BECER

 

Ödül alan yetişkinler: Hatice Doğantekin, Meryem Şenocak, Şenol Hakan Küçükyıldız,

Ödül alan öğrenciler: Muhammed Furkan Havutçu, Nisa Kuytak, Eylül Suna.

#

27 Mar 2017 - 15:03 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.