630 kişi işe alınacak... Dikkat: son gün 31 MART!

İŞKUR'un 812 BELGE NO'lu 14.12.2015 tarihinde yetkilendirmiş olduğu özel istihdam ofisinin yapmış olduğu program ile eğitim alan her bireyi başarı dur...

İŞKUR'un 812 BELGE NO'lu 14.12.2015 tarihinde yetkilendirmiş olduğu özel istihdam ofisinin yapmış olduğu program ile eğitim alan her bireyi başarı durumu ile yönlendirmesini sağlıyor. Yönlendirilme yapılan kurumların bir çoğu 4447 Sayılı Kanunun geçici 10.maddesinde öngörülen Sigorta Primi  alan kurumlardan oluşmaktadır.

 

Bu destek nedir ve kimler yararlanabilir?

Destekler birçok kurum tarafından yapılmaktadır. Bütün desteklerin ortak amacı ise kendi elemanını kendin yetiştirme ve iş öğretmeye yönelik desteklerdir. İŞKUR desteklerinde bakılan 18 yaş üstü olunması ve son 6 ay içinde SGK lı olmamasıdır. Yönlendirme yapılan kurumların İŞKUR, KOSGEB ve Avrupa Fonlarından biri yada birkaçından aldıkları maaş ve sigorta destekleri ile bu konudaki istihdam sıkıntısı çözülmesi hedeflenmektedir. Yönlendirme yapılan firmaların adaylar için teklif ettiği ücret aralığı 1400- 3750 TL arasındadır. Teklif edilen ücretler firmalara göre değişiklik gösterebilir.

İŞKUR Tarafından Tebliğ Edilen Teşvik Metninin Tamamını Görmek İçin Buraya Tıklayın

 

Eğitimin İçeriği Nedir?

Eğitim programının içeriği İnsan Kaynakları Uzmanlığı. Ülkemizde hemen hemen her şirketin İnsan Kaynakları departmanı bulunmaktadır. Şirketler, verdiği önemli kararlarda adım atarken İnsan Kaynakları departmanına ihtiyaç duyar. Günümüzde İnsan Kaynakları bir şirketin işe alımlarda, çalışma saatlerinden personellerin sorunlarına kadar her şeyin aslında idari olarak yönetildiği bölümdür. Yani kısacası İnsan kaynakları işyerlerinde ihtiyaç duyulan insan gücünü karşılamak ve verimli kullanmak için oluşturulmuş bölümün adıdır.

 

Eğitim ve Sertifika Süreci nasıl oluyor?

Eğitimi İŞKUR'dan değil Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel bir eğitim kurumundan alıyorsunuz. Bu eğitim 2 ay sürüyor ve uzaktan eğitim olarak internet üzerinden veriliyor. Eğitimi tamamladıktan sonra yine M.E.B. onaylı tamamlama sınavına giriyorsunuz. Bu sınavdan geçer puan aldığınızda programa ait sertifika almaya hak kazanıyorsunuz. Sertifikalar  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanmaktadır.

 

Sertifikamı aldıktan sonra ne yapmalıyım?

Sertifikanızı aldıktan sonra yine İŞKUR'dan değil fakat İŞKUR'un yetkilendirilmiş olduğu Özel İstihdam Bürosu aracılığıyla İşe Yönlendirme aşamasına geçmiş bulunuyorsunuz. Bu Özel İstihdam Büroları'nın İŞ YÖNLENDİRME yetkisi bulunmasından dolayı sizi anlaşmalı olduğu diğer firmalar ve şirketlerle görüşmenizi ve iş başvurusu yapmanızı sağlıyor. Bu yıl yapılan anlaşmalarda ise firmaların 630 kişiyi alacaklarını belirtmesi üzerine Teşvik Programı tekrar açıldı. Yani 630 kişi işe yerleştirilecek.

İş Yönlendirmesi yapan ve İŞKUR'a bağlı Özel İstihdam Bürosunu Buraya Tıklayarak Görebilirsiniz.

 

Başvuru için aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Evraklarınızı gönderdikten sonra sistem kabul onayına sunulur. Evrak onayınız geldiği takdirde eğitim ücretiniz 4.500 TL yerine sadece vergi kısmına denk gelebilecek tutar olan 550 TL vererek başvurabiliyorsunuz. Aksi takdirde programa kayıt olmanız yada teşviklerden yararlanmanız bu durumda imkansız.

 

Not 1: Haberde belirtilen 550 TL olan ücret İnsan Kaynakları alanında yapılacak olan eğitimin ücreti olup kursiyerin evraklarının kabul edilmesi halinde ödeyeceği tutardır. İstihdam ve yönlendirme aşamasında kursiyerlerden herhangi bir ücret alınmayacaktır.

4904 sayılı kanun gereği kursiyerlerden iş yönlendirme ve yerleştirme süreçlerinde ücret alınması yasaktır.

Not 2: Eğitimler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel eğitim kurumu tarafından uzaktan eğitim olarak internet üzerinden verilecektir. Eğitim programının bitmesinin ardından yapılacak olan iş yönlendirmeleri ise İŞKUR'un yetkilendirmiş olduğu Özel İstihdam Bürosu tarafından yapılacaktır.

Kaynak: Memuratamaları.com

#

29 Mar 2017 - 15:51 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.