7 Haziran seçimleri, AKP’ye ders verme seçimi mi olacak?

Marmara Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Bahri Odabaş, projelerine destek vermediği için sık sık AKP’yi eleştirir…

Odabaş, AKP’nin iki önemli sorunu olduğunu söylüyor…

Odabaş, AKP’li yöneticilere ve belediye başkanlarına uyarılarda bulunuyor…

Odabaş’ın açıklamasını birlikte okuyalım; 

***

“Vaktiyle çok büyük destek verdiğim ve yakından, samimi, objektif ve ciddi bir şekilde takip ettiğim Ak Parti’nin iki tane önemli sorunu var.

1-Önemli makama gelenlere ulaşmak mümkün olmuyor. Örneğin ben 13 yıldan beri Osman Pepe hariç başta Nihat Ergün, Fikri Işık, Tarım Bakanı Mehdi Eker, eski ve yeni Başbakan, Kocaeli Büyükşehir Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan başta olmak üzere kentimiz ve ülkemiz için ürettiğimiz projeleri anlatıp siyasi destek alabilmek için ilgili kişilere ulaşamadım. En son Başbakanlık önünde yaptığım eylemde, “Milyonlarca insanımıza iş imkanı sağlayacak projelerimiz için sayın başbakana ulaşamıyorum” pankartından da sonuç alamayınca Ak Parti’den ümidimi tamamen kaybederek MARSİAD’ın Kocaeli merkezdeki kiralık yerini tabela indirme töreni ile boşaltarak mülkiyeti şahsıma ait Kartepe’deki fabrikama taşımak zorunda kaldım.

***

2-Problemlerin çözümü için yıllarca muhataplarına ulaşmak için çaba sarf etmeme rağmen hiç birisi ile uzlaşma sağlayamadım.

Bence bu seçim “AK PARTİ’YE DERS VERME” seçimi olacak. Keşke musibetle karşılaşmadan nasihatlerden yararlanıp bu ve benzeri yanlışlar yapılmasaydı. Hem Ak Parti, hem de milletimiz kazanacaktı.

Bence ülkeyi yönetenlerin isimleri değil yönetim şekli önemli. Padişahlık döneminde altı yüz yıl gibi ülkeyi iyi yönettikleri takdirde, altı yüz yıl Ak Parti’nin yönetmesinde bir mahsur yoktu.

Umarım hem Ak Parti ve hem de diğer siyasi partiler bu yanlışlardan ders alırlar.

MARSİAD olarak bizim kapımız ve projelerimiz herkese açıktır.”

***

Odabaş’ın açıklamalarını okudunuz…

Odabaş, AKP’yi projelerine destek vermemekle suçluyor…

AKP’li yöneticilerin ve belediye başkanlarının kendisine randevu vermemekle suçluyor…

Odabaş, açıklamasının sonunda 7 Haziran’daki seçimlerin AKP’ye ders verme seçimi olacağını düşünüyor.

***

Odabaş’ın haklı olup olmadığını 7 Haziran’da göreceğiz…

 

Osman Kuyu’ya geçmiş olsun

Kocaeli Et Pazarı’nın sahibi Osman Kuyu, önceki gün namaz kılarken fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Kuyu, anjiyo olmuş. Soyun damarlarından birinde tıkanıklık tespit edilen Kuyu’ya ilaç tedavisi uygulanıyor. İzmit’in tanınmış kasaplarından Kuyu’ya geçmiş olsun diyoruz. Kuyu’yu Kocaelispor’da yöneticilik yaptığı yollardan beri tanırım. Özü, sözü birdir.

 

Bakan Işık: MHP, en kötü mitingini yaptı

Bakan Fikri Işık, CHP’nin ve MHP’nin Kocaeli mitingini değerlendirdi. Işık, "Sahanın nabzını söyleyeyim. Sayın Kılıçdaroğlu bu kadar vaatten sonra geldi Kocaeli'de miting yaptı. CHP'nin yaptığı en kötü mitingi yaptı. Tabloyu siz düşünün. Sayın Bahçeli de Kocaeli'de MHP'nin en kötü mitingini yaptı. Bu kadar vaatten sonra emeklilerin orayı doldurması gerekmiyor muydu? İnsanları inandıramıyorlar ki yeni bir vaat açıklıyorlar"dedi. AKP’nin mitingi yarın. AKP ilçe teşkilatları, belediye başkanları, devletin bütün kurum ve kuruluşları miting için seferber olacak.

 

AKP’den CHP’ye, CHP’den AKP’ye!

Dilovası Belediye Meclisi Üyesi Hüsamettin Meral, 2014 yılında CHP’den 4. Sıra meclis üyesi seçilmişti. AKP’nin 2002 yılında ilçe kurucularından olan ve sonraki iki dönem de AKP İlçe Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan Hüsamettin Meral, Dilovası Belediyesi CHP Meclis üyeliğinden istifa ederek AKP’ye geçti. Yani Meral yuvaya döndü. Siyaset böyle bir şey. Bakarsınız Meral, 7 Haziran sonrası yine CHP’ye geçer.

 

Üniversitede çifte açılış

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe yerleşkesinde çifte açılış var.  İzmit Belediyesi tarafından Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde yaptırılan ikinci çorba çeşmesinin açılışı bugün saat 12.30’da yapılacak. Yetkililer, kütüphane yanındaki çorba çeşmesinin Kocaeli Üniversitesi yerleşkesindeki ikinci, İzmit genelinde de 7 çeşme olduğunu söylediler. Ne diyelim, üniversitelilere afiyet olsun.

 

HDP’liler erbane çaldı!

Kocaeli Barosu’na mensup kadın avukatlarla yapılan toplantının ardından Yürüyüş Yolu’na çıkan HDP’li mi kadın milletvekili adayları ve HDP’li kadınlar, erbaneler eşliğinde HDK Kadın Meclisi imzalı kadın bildirisi, genç kadın bildirisi ve engelliler haftasına vurgu yaparak engelliler için hazırlanmış bildirileri dağıttılar. HDP Kocaeli Kadın Milletvekili adayları Ayfer Koçak, Bedia Salhan, Ayten Yılmaz, Dilber Örnek ile HDK Kocaeli Kadın Meclisi’nden aktivistlerin katıldığı bildiri dağıtma renkli görüntülere sahne oldu.

***

İnternette şöyle bir söylem vardı.

"Bir kadın erbane çalıyorsa kutsaldır. O çaldığında sömürülen, öldürülen, ezilen, intihara zorlanan, terk edilen, çaresiz bırakılan tüm kadınların çığlığı olur." Yani HDP’liler Ergene çalıyorsa, bu bir isyanın başlangıcı…

 

Başhekimden, başhemşireye çiçek

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Zafer Cantürk, önceki gün Tıp Fakültesi’nde 12-18 Mayıs “Hemşirelik Haftası” sebebiyle Hemşirelik Hizmetler Müdürü Gonca İlter’e çiçek takdim etti. Bugünün çok önemli ve anlamlı olduğunu belirten Cantürk, hemşirelik mesleğinin çok kutsal olduğunu kaydetti. İlter ise Prof. Dr. Zafer Cantürk’e teşekkürlerini sundu. Biz de hemşireler haftası nedeniyle bütün hemşirelere kolaylıklar diliyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler