76 bin 500 liralık kaçak 10 numara yağ yakalandı

Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri yaptıkları operasyonlarda bin 459 adet teneke içerisinde piyasa değeri 76 Bin 500...





Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri yaptıkları operasyonlarda bin 459 adet teneke içerisinde piyasa değeri 76 Bin 500 Bin TL kaçak akaryakıt ele geçirdi.


Ekipler tarafından son bir ay içerisinde, on numara yağ olarak bilinen madeni yağların araç depolarına yakıt olarak kullanılmak üzere boşaltılması esnasında Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından suçüstü yapıldı. Piyasa değeri 76 Bin 500TL olan 12 ve 14 litrelik içleri madeni yağ dolu toplam bin 459 adet teneke içerisinde 17 bin 100 kg madeni yağa, depolara yakıt aktarmada kullanılan huni şeklindeki 4 adet aparata, yakıt deposuna yağ dolumu yapılan 3 adet tır aracına ve madeni yağların taşınmasında kullanılan 1 adet minibüse el konuldu. Cumhuriyet Savcılıkları nezdinde yürütülen soruşturmalar kapsamında 13 şüpheli şahıs hakkında Kocaeli, Körfez ve Gebze Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.


ON NUMARA YAĞA GÜMRÜK
MUHAFAZA’DAN DARBE
Son zamanlarda artış gösteren akaryakıt zamları, on numara yağ ile motorin arasındaki fiyat farkını arttırdı. Motorine göre çok daha ucuz olan on numara yağ motorin piyasasına tüm ülke çapında birçok farklı marka altında baz yağlardan, atık yağlardan ve önemli bir bölümü lisanslı madeni yağ işletmesi olan üreticiler tarafından tenekeli ambalaj içinde yaygın bir biçimde motorine ikame olarak kullanılmak üzere piyasaya sürülüyor. 10 numara yağın tüketiminde meydana gelen artış akaryakıt sektörünü olumsuz yönde etkilemekte ve ekonomiye zarar vermektedir. Yargıtay 7.Ceza Dairesince; çevre kirliliğine neden olduğu bilinen ve ağırlıklı olarak motorin yerine kullanılan on numara yağ olarak bilinen ürünün “akaryakıt olarak kullanılmasının akaryakıt kaçakçılığı suçu” kapsamında değerlendirildi.

#

02 Kas 2013 - 09:21 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.