81 ilde aynı anda kitap okudular

Kocaeli İl Halk Kütüphanesi, 53. Kütüphane Haftası kapsamında yapılan eş zamanlı kitap okuma etkinliği İzmit Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleşti. Tü...

Kocaeli İl Halk Kütüphanesi, 53. Kütüphane Haftası kapsamında yapılan eş zamanlı kitap okuma etkinliği İzmit Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleşti. Türk Kütüphaneciler Derneği öncülüğünde 81 ilde aynı anda yarım saat kitap okunmasının yapıldığı programa; Vali Yardımcısı Hasan Gözen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adil Üğüten, KOÜ Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Perihan Semerci, müdür yardımcıları, şube müdürleri, KOÜ Kütüphane personeli, Kocaeli İl Halk Kütüphanesi ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli sivil toplum kuruluşları, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Kütüphanelere ve kitaplara dikkat çekmek amacıyla romandan, çocuk hikâyelerine, klasik eserlerden, bilimsel kitaplara kadar okurlara geniş bir kitap yelpazesi sunuldu.

 

KİTAP OKUMAYI YAYGINLAŞTIRMAK

Okuma etkinliğiyle ilgili bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Hasan Gözen, “Her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye okuyor kampanyası çerçevesinde ilimizdeki bu etkinliği gerçekleştiriyoruz.  Amaç kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırıp, kitap sevgisinin her kesime yerleştirilmesi. İlim ve İrfan deryası kütüphanelerimizin sıkça uğranılan yerler haline getirilmesi muhasır medeniyet seviyesine ulaşmamızda en etkili göstergelerinden birisidir. Bu kampanya ile birlikte kitapla kurulacak dostluklar kütüphanelere ulaşır. Oradan da küçük bir kütüphane evimize taşınır. Teknoloji bağımlılığını en aza indirecek yüz yüze muhatap olacak dostlukların gelişmesine de vesile olacaktır” dedi. Daha sonra eş zamanlı okuma etkinliği gerçekleşti. Programın sonunda, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan’da kitap ve okuma alışkanlığının önemine bir kez daha vurgu yaparak, katılımcılara teşekkür etti.

#

29 Mar 2017 - 15:30 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.