9 saatlik parkın bedeli ağır oldu!

İzmit'in geçmiş yıllara ait fotoğraflarından tutun da, kentin sorunlarını bizzat kentlinin ifadeleriyle binlerce kişiye ulaştıran Biz "İzmit'iz" Faceb...

İzmit'in geçmiş yıllara ait fotoğraflarından tutun da, kentin sorunlarını bizzat kentlinin ifadeleriyle binlerce kişiye ulaştıran Biz "İzmit'iz" Facebook grubunda bugün Serdar Peker isimli bir kişi parkotamat firmasıyle yaşadığı sıkıntıyı anlattı. Sabah 09.00'da aracını İzmit Çınarlı Camii önündeki parkomat firmasına ait alana park eden Peker, akşam 18.17'de aracını almak için geldiğinde kendisine uzatılan park ücret fişi karşısında kendi deyimiyle "afalladı".

 

Peker, başından geçenleri şu cümleler ile ifade etti:

"Arkadaşlar Merhaba size İzmit'imizin göbeğinde başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.
Dün eşim aracımızı baba evinin önündeki(Çınarlı Cami mevkii) BELDE A.Ş. nin işletmesinde olduğu park yerine sabah saat 9:00 da park etmiş.İş çıkışı saat : 18:17 de kendisiyle birlikte araca bindiğimde doğal olarak BELDE A.Ş. nin o bölgedeki görevli elemanı yanıma gelerek ödeme yapmamı istedi ve bende borcumun ne kadar olduğunu sordum.Akebinde bana borcumun 43TL olduğunu söyledi.Bende bu kadar yüksek bir tutarın herhalde daha önceki plakaya yazılan borçlarıda kapsadığını düşünerek''Plakaya daha önce yazılmış olan park ücretiyle birlikte toplam borcumuz mu 43 tl dir?'' diye sorduğumda yetkili bana ''Hayır bugün için borcunuz 43 TL efendim dedi''...
Normal olarak biraz afalladım. İzmit teki bütün kapalı otoparkların aylık abonman ücretlerinin 150-180 tl gibi bir tarife ile ücretlendirildiği günümüzde belediyenin himayesinde bulunan BELDE A.Ş firmasının 9 saatlik otopark ücreti için 43 TL alması normal midir?
Sabiha Gökçen Havaalanı yakınlarındaki eskiden Pegasus firmasının EKOPARK adlı otoparkı olan ve şu anda İSPARK işletmesinin himayesinde 24 saatlik otopark ücretinin 8 TL olduğu ve bu 8 TL içindede havaalanına 15 dakikada bir ücretsiz servis kaldıran işletmeye göre oldukça fazla değil midir?
Konuyla alakalı bugün Bimer ve Belediyenin kriz masasına gerekli bildirimleri yaptım ancak sonuç ne çıkacak emin değilim.
Umarım bu konuyla alakalı gerekli düzenleme belediye yetkilileri tarafından yapılır çünkü bahsi geçen ücretlendirme akla ve mantığa sığmamaktadır...Herşeyden önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin hemşerilerine yaptığı en büyük AYIPTIR!"

#

16 Ağu 2017 - 14:53 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Mehmet - Büyükşehirin yaptığı ayıp diyor peki senin şehir içine arabanı dokuz saat park etmen ayıp değilmi ! başkasının hakkını gasp ediyor ondan sonra konuşuyor bence iki saatten fazla park eden araçlar çekilmeli ve yüklü ceza yazılmalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 14:53
04

Ali - Para alınmasına bende karşıydım fakat bu arkadaş gibi uzun süreli bırakanlar yüzünden bence para alınsın diyorum bedava olduğu zaman yer bulmak mümkün değil bir gün adamın biri arabasını bırakmış almanyaya gitmiş on gün sonra dönmüş beleş olunca süistimalller çok olur madem arabanı sekiz saat bırakacaksın git kapalı otoparka şehir içi parklar kısa süreli park yerleridir zaten tabelada yazıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 14:53
03

ejder - şehir ici yolların kullanımı belediyenin yetkisindedir ancak belediye buraları kiralayamaz amacı dışında kullanamaz bununla ilgili yasa var ayrıca danıştayında kararı var şehiriçi parklardan kiraya verip para alamazsın lütfen kimse ödemesin bunlara para falan eninde sonunda vatandaşın dediği olacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 14:53
02

İzmit'li - YOLLARIN BU ŞEKİLDE ÜCRETLİ PARK YERİ OLARAK KULLANILMAMASI İÇİN BİLDİĞİM KADARI İLE YASA VAR.YANLIZ BU ARKADAŞIMIZ BU PARKLARDA ÜCRETLİ GÖSTEREN TABELALAR VAR.KEŞKE ARACINI PARK ETMEDEN ORALARA BİR BAKSA İDİ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 14:53
01

vatandaş - DANIŞTAY NET KARARINI VERDİ. ŞEHİR İÇİN BELEDİYENİN PEŞKEŞ ÇEKTİĞİ PARKOMATLARA PARA ÖDEMEYİN. ARABANIZA BİNİN GİDİN SİZDEN HİÇBİRŞEKİLDE PARA ALAMAZLAR. NOKTA

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 14:53