ABD’ye 100 bininci Connect

Ford Transit Connect’in Türkiye’nin ardından otomotivin anavatanı sayılan, dünyadaki en büyük pazarı olan Kuzey Amerika’ya 100 bininci Transit Connect...

Ford Transit Connect’in Türkiye’nin ardından otomotivin anavatanı sayılan, dünyadaki en büyük pazarı olan Kuzey Amerika’ya 100 bininci Transit Connect ihraç edilecek. 100 bin adetlik ihracat rakamına sadece 2,5 yıl gibi kısa bir sürede ulaşan Ford Otosan’ın Kocaeli Fabrikası bantlarından inen 100 bininci Transit Connect bir New York Taksisi oldu

Ford Otosan’ın Gölcük fabrikası, bugüne kadar 899 bin adet ürettiği ve dünyanın 5 kıtasına ihraç ettiği Transit Connect’in otomotivin anavatanı ABD’ye ihracatında yeni bir kilometre taşına daha imza atıyor. 2 Nisan günü bantlardan inen ve ABD’ye ihraç edilecek olan 100 bininci araç bir Transit Connect New York taksisi oldu. 2011’de Amerika’ya 400’ü New York şehri için olmak üzere 800 adet üretilip ihraç edilen Transit Connect Taksiler; Boston, Chicago, Las Vegas, Los Angeles, Orlando ve San Francisco yollarında da taksi olarak vazife yapıyor.
TÜRK MÜHENDİSİ VE İŞÇİSİNİN EMEĞİ
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Türk işçi ve mühendisinin emeğiyle yaratılan Transit Connect modelinin özellikle ABD gibi zorlu bir pazarda elde ettiği başarıdan Ford Otosan olarak gurur duyuyoruz. ABD’ye ihraç edeceğimiz 100 bininci aracın bir New York Taksi olması hepimiz için daha da bir anlamlı. ABD pazarında kendi segmentini yaratan Transit Connect’in 2012 yılında başarını perçinleyeceğine inanıyoruz” dedi.

#

04 Nis 2012 - 15:37 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.