Abhazya’nın devleri Kocaeli’ne misafir oldu

AKMİS SEYAHAT AĞIRLADI… Abhazya Spor Bakanlığı, Abhazya Basketbol Federasyonu ve Abhazya-Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilciliği’nin or...

AKMİS SEYAHAT AĞIRLADI…

Abhazya Spor Bakanlığı, Abhazya Basketbol Federasyonu ve Abhazya-Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilciliği’nin ortak çalışmasıyla Abhazya Milli Basketbol Takımı Kocaeli’de hazırlık maçları oynadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Basketbol Federasyonu Kocaeli İl Temsilciliği’nin desteklediği organizasyonun ilk maçında Abhazya Milli Basketbol Takımı, Kocaeli’nin önemli kolej takımlarından olan Atafen Koleji’ni, Atafen Koleji Spor Salonu’ndan oynanan müsabakada 70-64’lük skor ile geçti. Burada oynanan müsabakayı Atafen Koleji Müdürü Erhan Ürü, Abhazya Devlet Spor Komitesi Başkanı Janna Zantaria, Akmis Grup Genel Müdürü Olgun Aksoy, Sakarya Abhaz Derneği yöneticileri ve öğrenciler izledi.

 

İZMİT’TE BASKETBOL ŞÖLENİ…

Hazırlık maçlarının ikincisi ise bir sonraki gün Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşti. Abhazya’nın Türkiye Temsilcisi İnar Gitsba, Abhazya-Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilcisi Ruhi Karaalp, Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Hapat Ceylan, Abhazya Devlet Spor Komitesi Başkanı Janna Zantaria, Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı Hasan Konca ve yöneticileri, Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş ve yöneticileri, Basketbol Kocaeli İl Temsilcisi Cengiz Kahraman, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Türkiye’de yaşayan Abhaz kökenli yurttaşlar ve Kocaeli’de yaşayan basketbol severler izledi. Abhazya Milli Takımı Nikolai Gushin, Guditsa Ahba, Tengiz Avidzba, Timur Lakırba, Alyas Kuarandziya, Dünya Başol, Erhan Kuadzba, Umut Sağır, Furkan Argın ve Gökhan Hırpş ile İzmit İhtisas Spor Kulübü ise Erdem, Koray, Enes, Gürcan, Murat, Barış, Caner ve Alper ile parkeye çıktı. Maçın en skorer oyuncusu 35 sayı atan Nikolai Gushin olurken, Dünya Başol 18 sayı 22 asistle duble duble yaptı. Gerçekleşen müsabaka 85-85 sona ererken takımlar aralarında aldıkları kararla maçı uzatmaya götürmedi. 

 

EMEĞİ GEÇENLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Maçın ardından Abhazya Devlet Spor Komitesi Başkanı Janna Zantaria Kocaeli’nde yapılan maçlara destek veren Abhazya-Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilcisi Ruhi Karaalp’e, Akmis Grup Genel Müdürü Olgun Aksoy’a ve Basketbol Kocaeli İl Temsilcisi Cengiz Kahraman’a hediyeler takdim etti. Yapılan organizasyon takılar, protokol ve basketbol severlerin hatıra fotoğrafıyla son buldu. 

#

04 Nis 2016 - 13:39 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.