Adaletin terazisi saptı

Bu kadar da fazla.

İnsanları “aptal” yerine koymalarına, onların aklı ile alay etmelerine dayanamıyorum.

Günlerdir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın damadı Kavurmacı’nın tahliye edilmesi kamuoyunu meşgul ediyor.

Kavurmacı, 15 Temmuz darbesinden sonda FETÖ’cü olmakla suçlanmış ve tutuklanmıştı. Kavurmacı’nın suçlu olup, olmadığını bilmem. Bu kişi bir toplantıda konuşmacının “ Kaçacak delik arayacaklar diyenlerin, bir gün gelecek kendileri kaçacak delik arayacaklardır.” Konuşmasını alkışladığı için tutukladığı söylendi o tarihlerde.

**

Buraya kadar bir tuhaflık yok. Tuhaf olan savcının Kavurmacı hakkında iddianame hazırlanması ve bu iddianameye göre 7.5 ile 15 yıl arasında hepsini istemesiydi.

İşin diğer bir yönü de bir gün önce Sayın Topbaş’ın “Bir daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayacağını” belirtmesiydi.

Ne hikmetse nereden talimat geldiyse mahkeme sağlık nedenleri ile Kavurmacı’nın tahliyesine karar veriyor. Savcı bir üst mahkemeye itiraz ediyorsa da mahkeme savcının talebini reddediyor…

**

Mahkeme, Kavurmacıyı neye göre tahliye ediyor? Efendim horlama hastalığı vermiş. Bunu da özel bir hastaneden aldığı raporla kanıtlanmış. Mahkeme özel bir hastaneden alınan rapora dayanarak Kavurmacı’yı tahliye etmiş.

Şimdi bu yargıçlara soruyorum.

Devlet memuru olabilmek için, bir fabrikaya girebilmek için, melüllük aylığı için mutlaka devlet hastanelerinden rapor alınması gerekiyor da, birinin tahliyesi için özel bir hastaneden alınan rapor nasıl kabul ediliyor?

**

FETÖ’cülerin ve onlarla işbirliği yapan AKP’lilerin ifadeleriyle hapse atılan nice insanlar ceza evlerinde çile çekerken kimsenin sesi çıkmadı.

Kuddisi Okkır cezaevinde erirken onun tahliyesini hiçbir yargıç istemedi.

Ve Okkır cezaevinde öldüğünde ailesinin cenazesini defnedecek parası yoktu.

Oysa Okkır Ergenekon’un kasası diye kamuoyuna lanse edilmişti.

**

Tek adamlık yeni sistemin 18 maddelik anayasa referandumunda sadece iki madde hemen uygulanacak, diğer 16 madde iste 2019’ da yürüklüğe girecek.

Bu iki maddeden biri Cumhurbaşkanı hemen partisine genel başkan olacak, diğeri ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna yeni üyeler atanacak.

**

CHP milletvekili Sayın Barış Yarkadaş günlerdir bu kurula atanan hakimlerin AKP il, ilçe yöneticileri olduğunu söylüyor. Bir partiye mensup yargıçların nasıl tarafsız olacaklarını siz düşünün artık.

Fox TV de Sayın Fatih Portakal günlerce halkın dikkatini bu madde üzerine çekmişti. Çünkü bu kurulun üyelerinin altısını Sayın Cumhurbaşkanı seçecek. Partili bir cumhurbaşkanının seçeceği bir yargıç ne kadar tarafsız olacak. Takdiri size bırakıyorum.

**

Fatih Portakal günlerce bu konu üzerinde durdu. Ancak anayasanın en önemli ve tehlikeli olan bu maddesi üzerinde muhalefet kanadı fazla durmadı. Oysa 18 maddelik anayasanın maddeleri içinde halkın geleceğini tayin eden en önemli madde buydu.

**

Olan oldu.

Yeni sisteme geçtik.

Bizi zor günler bekliyor.

Bugün adalet kuşatılmış durumda. Bir ülkede seçimlerin referandumun sonucu tartışmalı hale geliyorsa o ülkede hiç kimse geleceğinin garanti altına olduğunu düşünmesin.

Onun için hep diyorum.

Gazeteci olmak zor iş diye.

Gördüklerini, duyduklarını yazsan bir türlü yazmasan bir türlü.

Yazarsan başına her an her şey gelebilir.

Yazmasan ülkene karşı görevini yapmamış oluyorsun.

Rahmetli İsmet İnönü’nün sözü aklıma geldi. “ Bir ülkede namuslular, namussuzlar kadar cesur olmalıdırlar.”

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Kamil Çöpür - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler