ADD: Başkanlık, Atatürk Cumhuriyetini parçalayacak

İlimizde de ADD Kocaeli, ADD İzmit ve ADD Yahya Kaptan Şubeleri tarafından basın açıklaması yapıldı. ADD İzmit Şubesi’nde düzenlenen basın açıklamasın...

İlimizde de ADD Kocaeli, ADD İzmit ve ADD Yahya Kaptan Şubeleri tarafından basın açıklaması yapıldı. ADD İzmit Şubesi’nde düzenlenen basın açıklamasına; ADD Kocaeli Şube Başkanı Orhan Özdemir, ADD İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavas, ADD Yahya Kaptan Şube Başkanı Yakup Gökçe, bazı siyasi parti temsilcileri ve demokratik kitle örgütleri katılım gösterdi. Basın açıklaması konuşmasını ADD İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavas yaptı.

 

“ÜLKENİN BÖLÜNMESİNE YOL AÇAR”

ADD İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavas, “Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Meclis’te ikinci turu yapılacak Başkanlık Sistemi’ni içeren Anayasa tuzağına karşı görüşlerimizi halkımızla paylaşmak istiyoruz. Bugün yaşadığımız tehlike; Türkiye Cumhuriyeti’nin etnik, dinsel ve siyasal yapıda parçalanmak istenmesidir. ABD emperyalizmi ve siyasi iktidar, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) politikalarına uygun olarak Türkiye’ye bir anayasa ve başkanlık sistemini ısrarla dayatmaktadırlar. Genişletilmiş Kuzey Afrika ve Ortadoğu Projesi kapsamında; Irak, Sudan, Libya, Yemen fiilen bölünmüş, Suriye de bölünme sürecine sokulmuştur. Türkiye de bu bölge ülkeleri gibi anayasa yoluyla aynı akıbete sürüklenmeye ve böylece önümüze yeniden konulmak istenen SEVR’ i kabule zorlanmaktadır.  Anayasa’ya aykırı olarak yapılmak istenen antidemokratik Anayasa değişikliği, tüm yetkilerin bir kişide ve denetim dışı olarak toplandığı “diktatöryal” “ceberrut” ve “keyfi” bir yönetim yaratması yanında ülkenin bölünmesine yol açabilecek hükümler taşımaktadır” şeklinde konuştu.

 

“SEVR’İ YIRTIP ATALIM”

Kavas konuşmasına şu şekilde devam etti: “Vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birliğinden yana olan tüm milletvekillerine sesleniyoruz: Parça tesirli bir bombaya benzeyen “Cumhurbaşkanlığı sistemi” adı altında pazarlanan rejim değişikliği Atatürk Cumhuriyeti’ni parçalayacaktır. Gelin 1 Mart 2003 Irak Tezkeresi’nde olduğu gibi birlik olalım ve Emperyalizmin oyununu bozalım. Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Milleti’ni paramparça edecek olan bu başkanlık tuzağına karşı; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesinden aldığı güçle tüm demokratik yolları kullanarak bu gidişi durdurmak için gerçekleri Türk Milleti’ne anlatmakta kararlıdır. Son olarak: Başta siyasi partilerimiz olmak üzere, tüm demokratik kitle örgütlerine çağrımız şudur; artık mesele bir siyasal parti meselesi değil memleket meselesidir. Gelin aramızdaki tüm ayrılıkları bir kenara bırakarak başkanlık sistemi adı altında önümüze tekrar konulmak istenen SEVR’ i yırtıp atalım.” Selin BECER

#

18 Oca 2017 - 14:41 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.