ADD: Başkanlık sistemi ülkeyi bölecek

ADD Derince Şube Başkanı Sefa Karahasan, anayasa değişikliği ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Şube binasında gerçekleşen açıklamaya ADD Derince...

ADD Derince Şube Başkanı Sefa Karahasan, anayasa değişikliği ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Şube binasında gerçekleşen açıklamaya ADD Derince Şube yöneticileri katıldı. Halka ve milletvekillerine ‘Bu oyunu bozalım’ diye çağrı yapan Sefa Karahasan, “Bugün yaşadığımız tehlike, Türkiye Cumhuriyeti’nin etnik, dinsel ve siyasal yapıda parçalamak isteğidir. ABD emperyalizmi ve siyasi iktidar, Büyük Ortadoğu Projesi politikalarına uygun olarak Türkiye’ye bir anayasa ve başkanlık sistemi ısrarla dayatılmaktadır” dedi.

 

“SEVR’İ KABULE ZORLANMAKTA”

Sefa Karahasan, “Genişletilmiş Kuzey Afrika ve Ortadoğu Projesi kapsamında Irak, Sudan, Libya, Yemen fiilen bölünmüş, Suriye de bölünme sürecine sokulmuştur. Türkiye de bu bölge ülkeleri gibi anayasa yoluyla aynı akıbete sürüklenmeye ve bölmeye önümüze yeniden konulmak istenen Sevr’i kabule zorlanmaktadır. Anayasa’ya aykırı olarak yapılmak istenen antidemokratik Anayasa değişikliği tüm yetkilerin bir kişide ve denetim dışı olarak toplandığı diktatöryal ve keyfi bir yönetim yaratması yanında ülkenin bölünmesine yol açabilecek hükümler taşımaktadır” şeklinde konuştu. 

#

22 Oca 2017 - 14:10 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.