Aden Sanat'tan Cumhuriyet sergisi

Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yılı kutlamalarına Aden Sanat’da açtığı, “DOKSAN3” isimli sergiyle dahil oldu. Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği bünyes...

Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yılı kutlamalarına Aden Sanat’da açtığı, “DOKSAN3” isimli sergiyle dahil oldu. Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği bünyesinde eğitim gören 11 sanatçının kadrajından seçilen en iyi 20 fotoğrafın sergilendiği açılış organizasyonuna Aden Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkan Severcan, Diş Hekimleri Oda Birliği Başkanı Gönül Okumuş ile Gölcük Fotoğraf ve Sinema Dernek Başkanı İsmail İkiz de katılım sağladı. 1 ay boyunca açık kalacak sergide; Aydın Palabıyıkoğlu, Aytül Akbaş, Bekir Yeşiltaş, Berna İkiz, Hafize Bektaş, İsmail İkiz, Nebiye Azak, Özlem Tuna Özden, Sevgi Haftacı, Zafer Kanpara ile Zeynel Ocakcı’nın eserleri görücüye çıkacak.

 

SANAT, BİR ARAÇ GÖREVİ GÖRÜYOR

Günün anısına konuşma yapan Gölcük Fotoğraf ve Sinema Dernek Başkanı İsmail İkiz çeşitli etkinliklerle bundan sonra ki süreçte de etkin rol alacaklarını ifade ederek, “ Atatürk, yaşadığı dönemde sanatın yaratıcısı ve taşıyıcısı sıfatıyla sanatçılara büyük değer ve önem vermiştir. Çünkü o dönem Türkiye’nin yeninden yapılanma süreciydi ve milli kültürün oluşması önemliydi. Burada sanat bir araç görevi görecekti. Sanatçılar, toplumu yüksek ideallere ulaştıran insanlardır. Toplumun aynası olmaları nedeniyle bir milletin gelişim sürecini sanatçıları takip ederek anlayabiliriz” dedi. Serkan BORLAK

#

28 Eki 2016 - 14:14 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.