AFAD’dan 8 ayrı yerde afet eğitimi

İl AFAD Müdürlüğü, Afete Hazır Türkiye Projesinin bir gereği olarak afet eğitimi taleplerini karşılamak üzere çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son...

İl AFAD Müdürlüğü, Afete Hazır Türkiye Projesinin bir gereği olarak afet eğitimi taleplerini karşılamak üzere çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son 1 aylık periyotta ikisi kamu kurumu, ikisi eğitim kurumu, dördü de firmalarda olmak üzere gerçekleştirilen 8 eğitimde 460 kişiye afet bilinci kazandırılmaya çalışıldı.

 

TAHLİYE VE YANGIN TATBİKATI

Çayırova Alka Grup’ta 127, Gebze İsuzu Otomotiv’de 46, Gebze Eczacıbaşı İlaç Sanayii’nde 82 ve Çayırova Tadım Gıda’da 8 çalışana temel afet bilinci, sivil savunma, arama kurtarma, ip ve düğüm eğitimleri verildi ve tahliye ve yangın tatbikatları yaptırıldı.

 

BELEDİYE VE YURTLARDA

Gebze Belediyesinde 44, Körfez Kıyı Emniyeti Müdürlüğünde 46, Karamürsel Gazanfer Bilge Öğrenci Yurdunda 28 personele temel afet bilinci eğitimleri verildi ve yangın tatbikatları yaptırıldı. Derince Sabancı ve Ortakları Anadolu Lisesinde de 95 öğrencinin katılımıyla afet bilinci eğitimi gerçekleştirildi.

 

KİŞİ SAYISINDA ARTIŞ

Afet eğitimleriyle ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD Eğitim Şube Müdürü Selim Biçer, 2015 yılına göre afet bilinci eğitimlerini alan kişi sayısında 2,5 katlık bir artış yaşandığını, 8 bin 800 olan kişi sayısının 21 bine yükseldiğini, okullardan, kamu ve özel sektör kuruluşlarından yapılan eğitim taleplerinin karşılanmaya çalışıldığını ifade etti.

#

24 Oca 2017 - 13:48 Kocaeli- Eğitim

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.