Ahmet Kural: Babam 30 yıl Derince Limanı’nda çalıştı

Seçici kurul oldukça zorlandı Derince’nin hemen hemen her noktasından fotoğrafların yer aldığı ve yarışmacılar tarafından büyük ilgi gören Ulusal Fo...

Seçici kurul oldukça zorlandı

Derince’nin hemen hemen her noktasından fotoğrafların yer aldığı ve yarışmacılar tarafından büyük ilgi gören Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda heyecan geride kaldı. Pek çok eserin üst sıraları zorladığı ve seçici kurul üyelerinin karar vermekte zorlandığı yarışmada ikincilik eseri İzmitli fotoğrafçı Ahmet Turan Kural’ın objektifinden geldi. ‘Liman Kenti Derince’ ile sahil etabını en güzel şekilde yansıtan Ahmet Turan Kural, ayrıca “Derince’de Kış” ve “Derince’de Bahar” adlı fotoğraflarıyla iki sergilemeye hak kazanarak toplamda 2 bin 700 TL’lik ödülün sahibi oldu.

 

Liman Kenti Derince ile gelen ikincilik

Ödül töreninde yaptığı konuşmada hedeflediği fotoğrafı çekmekten dolayı mutlu olduğunu dile getiren Ahmet Turan Kural “Babam 30 yıl Derince Limanı’nda çalıştı ve emekli oldu. Derince’nin liman kenti olduğunu çok iyi biliyorum. Zaten burası çocukluğumun geçtiği yerler. Yarışma sürecinde Derince’nin liman kenti olduğuna dair en iyi fotoğrafı çekmeye çalıştım. Bizlere Derince’yi tanıtma fırsatı sunduğu için Derince Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Fotoğrafçılar olarak yarışmanın devamını bekliyoruz” dedi.

 

“Kocaeli’mizde fotoğrafa gönül vermiş belediyeler var”

Ahmet Turan Kural’a ikincilik ödülünü takdim eden Ulusal Fotoğraf Yarışması Seçici Kurul Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Keskin de törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Kocaeli’miz fotoğrafa gönül vermiş belediyeleriyle bu tür yarışmalar düzenliyor. Bu anlamda Derince Belediye Başkanımız Ali Haydar Bulut’u kutluyorum. Derince Belediyesi’nin düzenlediği bu fotoğraf yarışması bizleri mutlu etti. Seçici kurul toplantısında fotoğrafları seçmekte gerçekten zorlandık, çok kıymetli eserler vardı. Yarışmada ikinci olan Ahmet Turan Kural’ı ve diğer tüm yarışmacıları kutluyorum”

#

24 Eki 2016 - 15:47 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.