AHMET’E YAZIK ETMEYİN!

Geçtiğimiz ay Gebze Sözcü Gazetesinin düzenlediği Kocaeli Batı Yakasının Enleri programında hayat mücadelesi ile alkış toplayan Ahmet Dönmez isimli bi...

Geçtiğimiz ay Gebze Sözcü Gazetesinin düzenlediği Kocaeli Batı Yakasının Enleri programında hayat mücadelesi ile alkış toplayan Ahmet Dönmez isimli bir genç kardeşimiz Jüri Özel Ödülüne layık görülmüştü.
Çocukken bir ayağını kaybeden ve hayat azminden bir şey kaybetmeyen Ahmet’in hayat hikayesi konuklarla paylaşıldıktan sonra koşmak istediği ve koşması için gerekli olan protezin bedeli söylendi. Anons üzerine bu azimli gencin hayat yarışında önünü açmak isteyen Gebze Gençlik Spor Hizmetleri Müdürü Mücahit Sak ve bir yerel gazetenin genel yayın yönetmeni, o gün için kullandırılabilecek bir imkanı Ahmet’e fırsat yapmak için girişimlerine başladı. Bir kurumun özel kalem müdüründen de olumlu bir yanıt alındı.
Fakat gecenin ilerleyen saatlerinde salonda bir anons yayınlandı. Bu anonsa göre Gebze Sakatlar Derneği Başkanı Esat Uzun, Ahmet’in tedavisi için gerekli olan masrafları üstlendiğini söyledi. Bunun üzerine diğer girişimlerden vazgeçildi. Bu gecenin üzerine bir ay geçmesine rağmen Ahmet için gerekli protez hala alınamadı. Oysa Esat Uzun, o reklam kokan hareketi yapmamış olsaydı. Ahmet bu hafta sonu yapılacak Çayırova Yarı Maratonunda koşuyor olacaktı ve Çayırova Yarı Maratonunun Türkiye’ye açılan yüzü olacaktı.
Basın olarak Gebze Sakatlar Derneği Başkanı Esat Uzun’u verdiği sözü tutmaya ve Ahmet’in mağduriyetini gidermeye davet ediyoruz.
Ahmet Dönmez’in hayat hikayesi:
Ahmet Dönmez henüz 22 yaşında 9 yıl evvel 13 yaşında iken babasının kullandığı kamyonetin altında kalarak büyük bir facia yaşadı. Sol ayağını kaybeden Ahmet Dönmez yaşama tutunma azmini ise asla kaybetmedi. Yıllardır çok büyük bir hayali olan bu uğurda mücadele etmekten asla vazgeçmeyen Ahmet uluslararası maratonlarda koşarak Türkiye'yi temsil etmek istiyor. Ahmet Dönmez'in bu çağrısına ilk önce Gebze ilçe spor müdürü Mücahit Sak arkasındanda K1 Dünya şampiyonu sporcumuz Adem Bozkurt kayıtsız kalmadı. Halen bin kargo firmasında çalışan Ahmet Dönmez düzenli olarak Adem Bozkurt'un spor merkezinde eğitim alarak idman yapıyor., Ahmet'in hayalini gerçekleştirebilmesi olanağı var. Dünyada örnekleri bulunan ender sporcular maratonlarda özel bir protez ile koşabildiler. Bu protez ve aparatlarının maliyeti 7000 Euro. Ahmet "Koşmak istiyorum" diyerek çıktığı bu yolda engelli vatandaşlarında bu toplumun birer parçası olduklarını hatırlatmak istiyor.


#

24 May 2012 - 14:34 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.