Ahsen Okyar'a ‘vefa’ gecesi

Uzun yıllar Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanlığı yapan, Kocaeli Kandıralılar Derneği’nin kurucuları arasında yer alan, Akça Koca Kültür Platformu'nun da Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olan mali müşavir Ahsen Okyar için hazırlanan Vefa gecesi bu akşam saat 19.00’da  Emex Otel'de yapılacak…

“Günümüze ve geleceğe iz bırakan, gönül adamı Ahsen Okyar için Vefa" konulu geceyi Hasan Uzunhasanoğlu başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu düzenledi…

 

**

Vefa gecesinde; 1987-1991 yıllarının CHP Kocaeli Milletvekili Erol Köse, 1991-1999 yılları arasında görev yapan DYP Kocaeli Milletvekili İsmail Kalkandelen, emekli Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, Bestekar - Mevlidhan Amir Ateş, Şahlanış Hareketi Lideri Murat Altun, DUMA Rusya-Türkiye Dostluk Gurubu Koordinatörü Malik Kerimov, Kandıra ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Ahmet Güneş gibi onlarca tanıdığı, Ahsen Okyar ile ilgili tespit ve değerlendirmelerini aktaracaklar. Toplantı; Akça Koca Kültür Platformu’nun Vefa ve teşekkür plaketi takdim etmesi ile sona erecek.

**

Platform Başkanı Uzunhasanoğlu; "Davetiye ulaşımındaki zorluk göz önünde bulundurularak, sosyal medyadan da olsa haberdar olan Platform üyeleri ile Okyar dostlarını Vefa Toplantısına bekliyoruz" dedi.

**

Ahsen Bey’i tanırım.  Gittiği yerlerin, gezilerin, yaptığı organizasyonların haberini ve fotoğraflarını bizlerle paylaşır.  Basınla, gazetecilerle iyi bir iletişim halindedir. Mütavazidir. Saygılıdır.

**

Ahsen Okyar kimdir?

1 Mayıs 1955 tarihinde Kandıra’da dünyaya geldi.  Dedesi Memeoğlu İbrahim, babaannesi Konşu Hatçe. Babası Muhsin Okyar, halasının küçüğü, 5 kardeşin ikincisi. Annesi Şükrüye Hanım 3 evladı dünyaya getirmiş, İhsan, Uğur ve en küçüğü Ahsen Okyar.

Adı ve soyadının anlamı?

Ulu önder Atatürk 24 Ocak 1935 tarihinde Ali Fethi beye dostluğunu ifade etmek için Okyar soyadını vermiş.

OK; Akıl, zeka

YAR; Dost, arkadaş, yardımcı

OK + YAR; Her iki kelimenin manalarının kaynaşmasını ifade eder “AKIL ARKADAŞI”

AHSEN: Daha güzel, çok güzel, en güzel

Ahsen Okyar; EN GÜZEL AKIL ARKADAŞI manasına geliyor.

Aile içinde en sevdiği insan amcası “Deli Cemil”. Çünkü 1960’lı yıllarda çok okuyan, elinden kitap düşmeyen ve Ahsen’e de okumayı öğreten O.

**

7 Haziran 1990'da Meslek yasası çıktıktan sonra Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına kayıt yaptırdı. Ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak ilk önce Belediye İşhanı 2.katındaki bir odayı, sonrasında Akçacami Yanındaki Park İşhanı 3.katındaki bir daireyi ofis olarak kullandı ve 1996 tarihinden beri ailesine ait İnönü Caddesi üzerindeki Nadide Apartmanındaki bir dairede mesleki çalışmalarını sürdürmektedir.

Ahsen Okyar, İstanbul ve Ankara’dan sonra 3 Mayıs 1985 tarihinde İzmit’te faaliyete geçen Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın 26 kurucusu arasındadır. -26 Haziran 1997 – 31 Mayıs 2011 tarihleri arasında 7 Dönem ve 15 yıl aralıksız Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

**

11 Ocak 1994 tarihinde İzmit’te faaliyete geçen Kocaeli Kandıralılar Derneğinin 11 kurucusundan biridir. Yönetim Kurulu Başkanlarının 2 yılda bir değiştiği ve bugün 12. Başkan Prof.Dr. Mehmet Bayrak’ın görev yaptığı Kocaeli Kandıralılar Derneğinin kuruluşundan bugüne 23 yıldır Denetim Kurulu Başkanıdır. 41 yaşında gittiği ilk yurt dışı seyahatinde (6 Nisan 1996 – 5 Mayıs 1996 tarihleri arasında) Hac görevini ifa etti.

Dr. Meral Akşener, 8 Kasım 1996 Cuma günü bilinen Türk tarihinin ilk kadın İçişleri Bakanı oldu. Bakan olmadan 19 Kasım 1996 tarihinde yapılmak üzere kararlaştırılan İzmit Venüs Restorandaki “21.yüzyıl Organizasyonlarının İpuçları” konferansını ertelemedi. Bu tarih sevgili bakanımızın, Bakan olarak İzmit’e ilk gelişi ve Bakan olarak ta verdiği ilk konferans olarak tarihe geçti.

**

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında 1996 yılında Meclis üyesi oldu. Halen Meclis üyesi olarak Oda çalışmalarına katılmaktadır.  Ahsen Okyar, İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen’in Başkanlığında kurulan İzmit Kent Kurultayı Girişim Komitesinde görev aldı. İzmit Kent Kurultayının 28 Mart 1998 tarihinde İzmit Kapalı Spor Salonundaki ilk genel Kurulunda Başkanlık Divanı üyesi olarak görev yaptı.

**

16 Kasım 1999 - 17 Mart 2005 tarihleri arasında İzmit Ticaret Odası Meclis üyeliği yaptı. 2 yıl Meclis Başkan Vekilliği görevinde bulundu. Hayatının en mutlu olduğu kültürel faaliyet; 30 Mart 2000 tarihinde başlattığı 17-25 yaşlarındaki gençlerin kürsüye çıkarak bilgi ve hazırlıklarını sunmaları olmuştur. Kocaeli ve Kocelispor’u sevenlerin 1966 yılından beri bir araya geldiği “Eski Dostlar” gurubunun 2001 yılından günümüze çalışmalarına katılmaktadır.

**

 15 Kasım 2014 tarihinde İzmit’te faaliyete geçen Akça Koca Kültür Platformunun Yüksek İstişare Kurulu Başkanıdır. 60 yaşında katıldığı “Bağımsız Denetçi” Eğitimi Sertifika Programını büyük başarı ile tamamlamıştır. Mevlid ve bayramlarda aile üyeleri bir araya gelmektedir. Eşi Nursel hanımefendi ile birlikte öncülük ettikleri ve 1988 yılında başlayan geleneksel Aile iftarları 30.yıla ulaşmıştır.

**

1 Mayıs 1972 tarihinde ilk kitabını yayınlarken, 2 Eylül 2017 tarihinde basılan 220 sayfalık medya’da Kandıra Çakırçaali Divanı Kocabayramlar Köyü kitapçığı ile kitap sayısı 57’ye ulaşmıştır. Ahsen Okyar’ın içinde bulunduğu organizasyonlar ile ilgili geniş bir arşivi vardır.

**

Yukarıda Ahsen Okyar’ın hayatından size bir kesit sundum.

Ahsen Bey, tam bir derya… Allah uzun ömürler versin… Kocaeli’ye vereceği daha çok değer var.

 

Üzülmez Kızı Dilşah’ı evlendiriyor

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, kızı Dilşah’ı Gürdal-Semih Sun çiftinin oğulları Semihcan ile bugün evlendiriyor. Program saat 16.00’da Foşa Farden Karttepe’de yapılacak. Dilşah ve Semihcan’a mutluluklar diliyoruz.

 

Mücahit Küçükyılmaz bugün Başiskele’de

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. M.Mücahit Küçükyılmaz, Başiskele Belediyesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz Sonrası Türkiye” konulu konferans ve imza günü etkinliği için bugün Başiskele’ye geliyor. Küçükyılmaz, saat 19.00’da, Ahmet Özel Çok Amaçlı Tiyatro Salonu’ndadarbe girişimi ve sonrasını anlatacak. Daha sonra da yazmış olduğu “Şeyh ile Hükümdar” adlı kitabını da imzalayacak. Küçükyılmaz severlerine duyurulur…

 

SP’nin sözü var

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu, yarın İzmit Atatürk Spor Salonu’nda saat 13.41’de yapılacak olan ve tüm ülkede ses getiren ‘’SÖZÜMÜZ VAR’’ sloganıyla tanıtımı yapılan il kongresine herkesi davet etti. Aksu, kongre için teşkilatların önünden 11:45 de araçlar kaldırılacağını ifade etti. Aksu ayrıca  “Allah’ın izni ile bu kongremiz büyük yükselişin habercisi olacak ve tüm mazlumlara umut vaat edecektir” diyor… SP’nin kongresine genel başkan Temel Karamollaoğlu da katılacak

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler