Akar: Basiretsiz ve beceriksiz yönetim anlayışı hesap vermeli

Geçtiğimiz hafta ilimizde yaşanan sel felaketinin izleri silinmeye çalışılırken konuyu Meclis gündemine taşıyarak zararların devlet tarafından karşıl...

Geçtiğimiz hafta ilimizde yaşanan sel felaketinin izleri silinmeye çalışılırken konuyu Meclis gündemine taşıyarak zararların devlet tarafından karşılanması ve bölgedeki çiftçilerin kredi borçlarının ertelenmesi için kanun teklifi veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Meclis Başkanlığına soru önergesi vererek sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirtti. Akar, geçen zaman süresince gereken tedbirlerin alınmayışını sert bir dille eleştirdi.

 

“VATANDAŞ BEDEL ÖDEMEYE DEVAM EDİYOR”

Haydar Akar, “Kocaeli’de yaşanan sel felaketleri artık sürekli hale gelmiş, basiretsiz yönetim ve bu yönetimlerin felaketlerden ders çıkaramayan anlayışı sonucunda bölgede yaşayan vatandaşlarımız acı tablolarla karşı karşıya kalmaya ve bedel ödemeye devam etmiştir. Bunun son örneği Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yaşanmıştır. Kartepe ilçesinde büyük zararlara neden olan sel felaketinin ardından maalesef gerekli önlemler alınmamıştır” şeklinde konuştu.


“BELEDİYE SINIFTA KALDI”

Sözlerini sürdüren Akar, “Bölgede bulunan Maden, Eşme ve Kuru derenin taşması sonucu yüzün üzerinde hane, metrelerce çamurun içerisinde kalmış, vatandaşlarımız canlarını zor kurtarmıştır. Yine aynı sel felaketi sonucu, D-100 Karayolu kapanmış, evler, bağ bahçe ve tarlalar,  sanayi siteleri sular altında kalmış, alt yapı sorunumuz yok diyen belediyecilik anlayışı da gerekli önlemleri almadığı için bir kez daha sınıfta kalmıştır” dedi.

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'ın soru önergesi şu şekilde:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sebahattin ÖZTÜRK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Haydar AKAR

Kocaeli Milletvekili

Kocaeli de yaşanan sel felaketleri artık sürekli hale gelmiş, buna basiretsiz yönetim ve bu yönetimlerin felaketlerden ders çıkaramayan anlayışı sonucunda bölgede yaşayan vatandaşlarımız acı tablolarla karşı karşıya kalmaya ve bedel ödemeye devam etmiştir. Bunun son örneği Kocaeli’nin Kartepe İlçesinde yaşanmıştır.

Ekim 2014 tarihinde yaşanan ve Kartepe İlçesinde büyük zararlara neden olan sel felaketinin ardından maalesef gerekli önlemler alınmamış ve 23-24 Haziran 2015 tarihlerinde yine aynı bölgelerde yağışın Ekim 2014 tarihinden az olmasına rağmen daha büyük yıkımlara neden olan sel felkaeti meydana gelmiştir. Bölge de bulunan Maden, Eşme ve Kuru derenin taşması sonucu 100’ün üzerinde hane, metrelerce çamurun içersinde kalmış vatandaşlarımız canlarını zor kurtarmıştır. Yine aynı sel felaketi sonucu, D-100 Karayolu kapanmış, evler, bağ bahçe ve tarlalar,  sanayi siteleri sular altında kalmış, alt yapı sorunumuz yok diyen Belediyecilik anlayışı da gerekli önlemleri almadığı için bir kez daha sınıfta kalmıştır.

 

Bu bağlamda;

Ekim 2014 tarihinde sağanak yağış sonucu yaşanan felaketin ardından, yineyağmur yağması sonucu yeni bir felaketin oluşmasının nedenleri nelerdir? Geçmişte yaşanan felaketlerden sonra gerekli tedbirler neden alınmamıştır? Tedbirleri almayan ve görevlerinde ihmali olanlar tespit edilerek haklarında soruşturma başlatılmış mıdır?

Yüzlerce ev çamur ve sular altında kalmış, işyerleri büyük zarara uğramıştır. Yaşanan afet sonrası evleri ve işyerleri hasar gören vatandaşlarımıza herhangi bir yardım yapılmış mıdır? Hangi kurumlar hangi yardımlarda bulunmuştur?
Kocaeli de alt yapı sorunu yok, Amerikadan daha iyiyiz diyen Avrupa’nın en borçlu Belediyesi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi alt yapı için ne kadar bütçe ayırmış ve bunun ne kadarını hizmetlere harcamıştır?
Daha önce yaşanan sel felaketinin ardından alınmayan tedbir ve önlemler bu felaket sonrası alınacak mıdır? AKP’li belediyenin aciz ve basiretsiz yönetiminin sonucu olan bu durumda Bakanlık olarak gerekeni yaparak vatandaşlarımıza sahip çıkacak mısınız? Yoksa vatandaşlarımızı yine “bu işin fıtratında var” mantığına mahkum mu edeceksiniz?

#

01 Tem 2015 - 11:29 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

vatan - çok biliyorsan yolla beceriksizleri o zaman işte fırsat ak parti gitsin diye yapmadığınız kalmadı al fırsat kur kuolisyonu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Temmuz 11:29
01

SELÇUK - BİR DEFA YAŞANMIŞ VE GÖRMÜŞSÜNÜZ BU BELEDİYE ÇÖP TOPLAMAKTAN BAŞKA NE İŞE YARAR. İNSANLARI MAĞDUR EDEN HERKES BUNUN HESABINI VERMELİ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Temmuz 11:29