Akar emekli öğretmenlere Kaplan çevreye sahip çıktı!

 

 

 

CHP Milletvekilleri Haydar Akar ve Mehmet Hilal Kaplan, son günlerde sık sık TBMM’ye önerge vermeye başladı. Emeklilerin sıkıntılarına değinen Akar, 1’inci dereceye yükselen öğretmenlerin ek göstergelerinin 3800’e çıkarılmasını öngördü.

Akar’ın vermiş olduğu Kanun teklifi yasalaşırsa, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (I) Sayılı Ek Gösterge Cetvelinin "IV - Eğitim ve öğretim Hizmetleri Sınıfı" (b) alt bendi değişecek. Teklife göre öğretmenlerin ek göstergeleri arttığında emekliliklerinde daha fazla emekli aylığı alabilecekler.

**

Kanun teklifinin gerekçesinde, kamu emekçilerinin yaklaşık 3'te 1'inin öğretmenler olduğu hatırlatırken, öğretmenlerin emeklilik hakları geldiği halde ekonomik darboğaz yaşacakları endişesi ile emekli olmak istemediklerine dikkat çekildi.

**

Gerekçede, şu görüşlere yer verildi:

“Yıllarca verdikleri hizmetlerin karşılığı en azından emekli olduklarında almayı hak etmişlerdir. 2002 Aralık ayında yaklaşık 350 olan emekli öğretmen aylığı 2014 yılına gelindiğinde 25 yılını doldurmuş bir öğretmen yaklaşık bin 400 lira emekli aylığı alabilmektedir, öğretmenlerimiz 1'inci derece kadroya geldiklerinde 3000 ek gösterge almaları emeklilik dönemlerinde aldıkları aylıkların da düşük olmasına neden olmaktadır. Bununla birlikte çalışırken geçimini sağlamakta zorlanan öğretmenler, emeklilikte ise sefalete mahkum edilmektedir. Kendi ailelerinin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmekten uzak kalmış öğretmenlerin bugünkü ekonomik şartlar altında görevlerini layıkıyla yapmalarını beklemek adaletli, sosyal devlet anlayışına uygun bir yaklaşım değildir. 3800 ek göstergenin öğretmenlerimize en önemli katkısı emekli olduğunda kendini gösterecektir”

**

Akar, emekli öğretmenlerin sorunlarıyla ilgilenirken, Kaplan da çevreyle ilgili önerge verdi.

Çevre Komisyonu Milletvekili olan Kaplan, TBMM Başkanlığına verdiği kanun teklifinde çevreye büyük zararlar veren, atık elektrikli ve elektronik eşyalarla (AEEE)  ilgili olarak Belediyeler Kanununda değişiklik istedi.

**

Kaplan verdiği kanun teklifinde şunlara yer verdi;

Bir bilgisayarda ortalama 7 kg civarında PVC’de bulunan plastik bulunur. PVC en tehlikeli plastiktir. Buzdolabı gövdesinden ütü, alüminyum içecek kutularından uçak gövdesi, monitör plastiğinden bank yapılabilir. Elektrikli ve elektronik ekipmanların bazıları kurşun, cobalt, arsenik, berilyum, baryum ve civa gibi çevre ve insan sağlığını tehdit eden toksik 40 çeşit madde içermektedir. Bilgisayar monitörleri ve televizyonlar yaklaşık 4 kg. kurşun içermektedir. İç yüzeydeki kaplamaları ise tehlikeli atık sınıfına giren fosfor içermektedir. Çevre ve insan sağlığını tehdit eden AEEE'lerin yönetimini sağlamak amacı ile Belediyeler tarafından ücretsiz toplanıp elektronik atıklar AEEE tesislerinde; “tekrar kullanılabilir”, “geri dönüştürülebilir” ya da “imha edilmelidir” şeklinde sınıflara ayrılmalıdır.

 

AEEE'lerin ekonomiye geri kazandırılmasıyla; Doğal kaynaklarımız korunur.

Enerji tasarrufu sağlanır. Atık miktarı azalır. Geri dönüşümle geleceğe yatırım yapmış oluruz.Büyükşehir Belediyeleri ile nüfusu 100.000’in üzerindeki belediyeler. Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya Toplama Merkezleri açmak zorundadır.”

**

CHP’li Akar ve Kaplan’ın verdiği önergeler çok önemli…

Dikkate alınmalı…

Sadece emekli öğretmenler değil, bütün emekliler sıkıntılı…

Ayrıca Kaplan’ın “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya Toplama Merkezleri” nin açılması önerisi dikkate alınmalı.

 

Levent Altun’un dergisi piyasada

Gebze İş ve Yaşam Dergisi, 20’nci sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. Levent Altun’un sahibi olduğu derginin Haziran sayısının kapağında, ‘İzmit Körfezi tehlikede’ başlıklı haber yer alırken, iç sayfalarda ise birbirinden çarpıcı röportajlar ve haberler okurlarına sunuluyor.
Tamamı renkli 64 sayfadan oluşan İş ve Yaşam Dergisi, dolu içeriği ve profesyonel baskısı ile okurlarının büyük beğenisini kazanıyor.

 

Karaosmanoğlu’nun  12. torunu dünyaya geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 12. kez torun sahibi oldu. Başkan Karaosmanoğlu’nun en küçük oğlu Halim Karaosmanoğlu'nun, Özel Cihan Hastanesi'nde gerçekleşen doğumla dünyaya gelen ikinci oğluna Mehmet Akif adı verildi. Minik Mehmet Akif’in kulağına ezan okuyan Başkan Karaosmanoğlu, tüm çocukların iyi yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Bakan Işık yürüyüş siyasetini yaptı…

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile yürüyüş tutkunları, Yuvacık Barajı havzasında yürüdü. İkiliye çok sayıda sporsevere eşlik etti. Yürüyüşe katılanlarla sohbet eden ve Başkan Karaosmanoğlu’nun Türkiye’de çok farklı bir yeri olduğunu söyleyen Bakan Işık, Kocaelililerin de bu farkı sandıkta gösterdiğini belirtti.

 

Gölcük’te madalya canavarı

 

Gölcük Belediye Spor Kulübünün Masterler Balkan Şampiyonu olan milli atleti 80 yaşındaki Emin Karaboğa, hafta sonu gerçekleştirilen Körfez koşusunda 80 yaş Masterler kategorisinde 10 km koşarak birinci oldu. Yarışmada kazandığı kupa ve madalyasını Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenciyi makamında ziyaret ederek paylaşan Emin Karaboğa, “Sağlığım el verdiği ölçüde koşmaya devam edeceğim” dedi.

 

Sülemyan Arat yarın  Gebze ve İzmit’te…

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yaz etkinlikleri kapsamında Hürriyet Gazetesi'nin usta fotoğraf muhabiri, Gazeteci-Yazar Süleyman Arat, yarın Kocaeli'ne geliyor. Arat, saat 12.00’de Gebze Kent Meydanı Kardelen Kültür Merkezi'nde ve saat 18.30’da Kocaeli Fuarı içi Sivil Toplum Merkezi'nde söyleşi yapacak. Arat'ın 'Türküm, Doğruyum, Çalışkanım” ve 'Yokuş Yukarı' isimli iki adet kitabı bulunmaktadır

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler