Akar, Halıdere'deki taş ocağının peşini bırakmıyor

Yıl 2011 Kocaeli Valisi Ercan Topaca, havadan yapmış olduğu izlenimler sonrası taş ocaklarının bilinçsiz ve gelişigüzel şekilde çevreye ve yaşam alanl...

Yıl 2011 Kocaeli Valisi Ercan Topaca, havadan yapmış olduğu izlenimler sonrası taş ocaklarının bilinçsiz ve gelişigüzel şekilde çevreye ve yaşam alanlarına zarar verdiğini belirtip Taş ocakları için projeyi anlatmıştı. 54 Maden ocağı sahibi ile görüşüp toplantı yapan Topaca yine dönemim Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve MTA ile görüşmeler yapıldığını belirtip araştırmaların yapıldığını söylemişti.

 

Konuya ilişkin uzun süre mücadele veren CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar geçtiğimiz yıl Halıdere de bulunan taş ocağının süresinin uzatımı ile birlikte yetkililerle görüşüp bu taş ocağının süresinin uzatımına ilişkin bilgi isteyip kapanması için de görüşmeler yapmıştı. Hemen seçimler öncesi de ciğerimiz yanıyor, bu taş ocağı kapanacak diyen Bakan Fikri Işık ve Karaosmanoğlu buna müsaade edilemeyeceğini belirterek gerekli adımların atılacağını söylemişti.

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYORMUŞ

Seçimler sonrası sözler unutulunca Meclise soru önergesi veren Akar’a yanıt Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ dan geldi.  Bakan Albayrak Halıderede bulunan taş ocağının süresinin bitimine 3 yıl varken 2012 yılında 25 yıl daha işletim için başvuru olduğunu bunun da MİGEM tarafından değerlendirip iznin verildiğini söyledi. Kocaeli Valiliğinin 2013 tarihli Taş Ocağı OSB ‘lere ilişkin yazısının olduğunu belirten Albayrak Bakanlıkça yeni izinlerin verilmeden önce Kocaeli Valiliğinin görüşünün alındığını söyledi. Halıderedeki taş ocağının süre uzatım talebinin Kocaeli Valiliği kararından önce verildiğini söyleyen Albayrak Kocaeli’deki OSB çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

 

SÖZÜNÜZÜ TUTUN

Verilen cevap sonrası Akar, kurumların birbirinden habersizmiş gibi bir görüntü çizdiğini belirterek, yıllar içinde bırakın azalmayı taş ocağı sayıları arttı. Taş ocağı OSB dediler, aradan 5 yıl geçti hala ortada bir şey yok. Şimdi soruyoruz; Ne oldu bizim taş ocağı OSB? Vazgeçtiyseniz bunu kamuoyu ile paylaşın, vazgeçilmediyse de bilgilendirin.56’si aktif toplam 71 taş ocağının şu anki durumu nedir? Kapanan ya da taşınan taş ocakları var mıdır? Seçimler öncesinde Halıdere deki taş ocağının bir komplo sabotaj olduğunu gazetelere verdiği röportajda dile getiren Bakan Işık bu taş ocağı kapanacak demişti. Kim tutuyor Sayın Bakan ve Karaosmanoğlu buyurun kapatın hiç olmazsa bu vatandaşa karşı bir defa olsun dediğinizin arkasında olun dedi.

#

26 Eki 2016 - 13:21 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.