Akar’dan yerel basının sorunlarına araştırma istemi

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde; bir ülkede basının gel...

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde; bir ülkede basının gelişmesi, güçlenmesi ile sağlıklı, işleyen bir demokrasinin varlığı arasında çok yakın bir ilişki bulunduğu belirtildi.


Demokratik ülkelerde yasama, yürütme ve yargı erklerinin yanında dördüncü kuvvet olarak adlandırılan basının, gerçeklerin topluma doğru, objektif biçimde yansıtılması, vatandaşların düşüncelerinin ve taleplerinin yönetenlere duyurulması, ülke sorunlarının tartışılması için uygun zeminin oluşturulması, iktidarların kamuoyu adına denetlenmesi gibi önemli görevleri bulunduğu vurgulandı.

 

3 BİN GAZETE’YE 2,5 MİLYON TİRAJ

Ülkemizde yaklaşık olarak, Bölgesel 91, Yaygın 196 ve Yerel 2.618 olmak üzere toplam 2.905 gazetenin yayım yaptığını belirten Akar, yayımlanan gazete ve derginin yıllık toplam tirajının 2,5 milyon olduğunu bunun da %94’ünü gazetelerin oluşturduğunu belirtti. Akar, bu tirajın da %17’sinin yerel, %2’sinin bölgesel ve %80’inin ise yaygın gazete ve dergilerden oluştuğunun altını çizdi.

 

BASIN, BASKI ALTINDA

Yerel Basın yayın organlarının büyük bir öneme sahip olmasına rağmen çok çeşitli sorunlarla uğraştığını belirten Akar; bu sorunların en başında ekonomik koşulların geldiğini, siyasi iktidar tarafından resmi ilanlarını da kaybetmenin eşiğinden dönen yerel medya organlarının ayakta kalabilmesi için devletin ekonomik desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Akar; yerel gazetecilik mesleğini yerine getirmeye çalışan gazetecilerin vali, kaymakam, belediye başkanlarının aleyhinde haber yaptıklarında habercilik yapmalarının önüne engeller çıkarılmakta olduğuna da değinerek kamu görevi yapan yerel gazetelerimizin sorunlarının ortaya çıkarılarak, ayakta durabilmeleri için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

#

25 Şub 2015 - 11:29 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.