Akça Koca Kültür Platformu Fas turundaydı

Akça Koca Kültür Platformu, Fas-Endülüs gezisindeydi. 8 gün süren geziye Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, yönetim kurulu üyeler...

Akça Koca Kültür Platformu, Fas-Endülüs gezisindeydi. 8 gün süren geziye Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, yönetim kurulu üyeleri Ayşe Zeynep Turan, İsmail Çapçı, Alaattin Büyükkaya, Ahsen Okyar, Mesut Uğur, Oktay Taşolar, İsmail Demirci, Şükrü Bayram, Yüksel Aksoy, Harun Reşit Kocagöz, Mehmet Şahin Baysal, Fatma E. Taşolar, İsmail Çınar, Mustafa Dericioğlu, Mehmet Ayas, Ali Kahraman, Haşim Uzunhasanoğlu, Hüseyin Kuşçu, Salihe Aksoy, Mürvet Bayram, Necati Pilavcı ve eşleri katıldı.

 

TARİHİ YERLER GEZİLDİ

Vizyon Turizm Dış Turlar Müdürü Nazım Emre İpekli seyahati kolaylaştırırken Barselona’da üniversite eğitimini tamamlayan Rehber K. Yiğit Angın tarihi ve gezilen yerlerle ilgi bilgi ve tecrübelerini aktardı. Fas Kazablanka şehir turu ile başlayan gezide Anfa ve Ain Diab, Muhammed V Meydanı, Birleşmiş Milletler Meydanı ve Hassan II Camii gezilerek Marakeş’e hareket edildi.

 

MARAKEŞ TURU

Marakeş turunda İspano Moresk mimarisinin 800 yıllık örneği Koutoubia Minaresi, 19. yüzyılda şehri idare eden paşa tarafından inşa ettirilmiş Bahia Sarayı gezildi. Ardından 7 sahibi diye bilinen Kadı Iyad, Soheili, Sidi Youssef, Sebti, Süleyman Ec Jazuli, Sidi Abdülaziz ve Sidi Ghezouali kabirleri ziyaret edildi. Geleneksel dev bir labirenti andıran çarşıda el sanatlarının tüm örneklerini görüldü.

 

ÜÇÜNCÜ GÜN RABAT GEZİLDİ

Afrika’nın en hareketli meydanı olan, meddahlar, yılan oynatıcıları, dövmeciler, hokkabaz ve cambazların gösterileriyle şenlenen Jamaa El Fena Meydanı (Kıyamet Meydanı) ziyaret edildi. Chez Ali Show'da Fas kültürü yakından görüldü. Üçünü gün İmparatorluğun başkenti olan Rabat gezildi. Kuzey Afrika’nın en iyi korunmuş kalıntılarına ev sahipliği yapan Volubilis’a hayran kalındı. Ardından Meknes’te Fas’ın en güzel şehir kapısı Bab Mansour ile Molla Ismail Türbesi gezildi.

 

CEBELİ TARIK BOĞAZI GEÇİLDİ

Cebeli Tarık Boğazı'ndan İspanya’yı İslam topraklarına katan büyük komutan Tarık Bin Ziyad’ın Endülüs’ün fethi için çıktığı güzergâhtan; İspanya-Tarifa bölgesine geçildi ve Sevilla’ya hareket edildi. Sevilla şehir turunda da İslam sanatı kullanılarak yapılan Alkazar Sarayı gezildi. Cordoba’yada da Cordoba Camii gezildi. Ardından Granada’ya hareket edildi. Malaga'yada kısa bir şehir turu sonrası havaalanına transfer ile İstanbul’a hareket edildi. Fas-Endülüs gezisine katılan Akça Koca Kültür Platformu üyeleri; Afrika ve Avrupa’nın en ucunda ve Atlas Okyanusu kenarında gezmenin mutluluğu, Cebeli Tarık Boğazını da geçmenin yorgunluğu ile Türkiye’ye döndü.

birlikte-029.jpg

cami-013.jpg

saray-001.jpg

#

27 May 2017 - 12:30 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

VAHDET - AHSEN BEY GEZİNECEK ZAMANMI? DURUMUMUZ SİZİ İLGİLENDİRMİYORMU.NASIL BÖYLE NEŞELİ OLABİLİYORSUN.OYSA MİLLET SİZDEN BİRŞEYLER BEKLİYOR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mayıs 12:30