Akın Doğan: İşadamlarımız Katar’ı değerlendirsin

Kocaeli Ticaret Odası’ndan bir heyet (KOTO), Katar’da düzenlenen İş ve Yatırım Programı’na katıldı ve yurda döndü. KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan’a, g...

Kocaeli Ticaret Odası’ndan bir heyet (KOTO), Katar’da düzenlenen İş ve Yatırım Programı’na katıldı ve yurda döndü. KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan’a, gerçekleşen Katar programında yönetim kurulu başkan yardımcısı Hüseyin Gezer ve yöneticilerden Abdülmelik Kalay eşlik etti. Heyette ayrıca Körfez Ticaret Odası (KTO) Başkanı Sibel Moralı da yer aldı.

 

HİSARCIKLIOĞLU DA VARDI

TOBB-Katar Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde düzenlenen Katar İş ve Yatırım Programı Katar Başbakanı Shaikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani’nin himayelerinde gerçekleşti. Programa TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte katılan KOTO heyeti, ülkedeki ilk gününde Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok tarafından yapılan bilgilendirme toplantısına katıldı.

 

KOBİ KONFERANSI

Doha programı, 2017 2. KOBİ Konferansı ile devam etti. “Türkiye Ekonomisi: KOBİ’lerin Türk ekonomisindeki Rolü, KOBİ’lere sağlanan destekler, Katar Yatırım–İş Yapma Ortamı, KOBİ’lerin global değer zincirine daha iyi entegrasyonunda bir araç olarak e-ticaret, KOBİ’lerde girişimcilik, yenilikçilik ve teknolojiyi desteklemek, KOBİ’lerde tarım; bölge içi tarımsal ticaret bağlantıları nasıl artırılabilir?” konularının ele alındığı konferans, TOBB-Katar Ticaret ve Sanayi Odası İşbirliği Anlaşması ile sonuçlandı.

 

KATAR’IN EKONOMİSİ GÜÇLÜ

Türkiye ve Katar’dan yaklaşık 400 nitelikli iş insanının katıldığı konferans ikili iş görüşmeleri ile devam etti. KOTO heyeti, ikili iş görüşmelerinde Kocaelili firmalar için pazar arayışlarını sürdürdü. Doha programı dönüşü ülkedeki iş ve yatırım fırsatlarını değerlendiren KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, Katar’ın ekonomik gücünün, Türkiye’nin girişimci ruhu ile birleştirildiğinde ortaya çok önemli fırsatlar çıkacağını ifade etti.

 

“ÜLKEDEKİ FIRSATLAR ÇOK CAZİP”

Kocaelili firmaların da bu pazarda yer almasının önemli olduğuna vurgu yapan Meclis Başkanı Doğan, “Katar’da Türk müteahhitlerine önemli fırsatlar sunuluyor. İnşaat sektörünün yanında, imalat sanayi, turizm, gıda, hastanecilik sektöründe güçlü ülke olmak istiyorlar. Biz de bu konuda tecrübemizi onlara aktarabiliriz. Katar sermayesinin desteğiyle sanayi yatırımı yapmak da mümkün. 2022 Dünya Kupası maçları Katar’da oynanacak. Bu bizim için de çok önemli. Firmalarımız bu fırsatı kaçırmasın. Katar’da önümüz çok açık” dedi.

#

24 Oca 2017 - 14:06 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.