AKP, 550 milletvekili alsa da bu işi çözemez !

Terör olayları hortladı…

Yine Dağlıca’da şehitler verdik…

Sabırlar taştı…

DYP eski Milletvekili İbrahim Artvinli, yaşanan terör olayları sonrasında sosyal paylaşım sitesinden tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan Artvinli, AKP-CHP koalisyonunun kurulmasını istedi.

İşte Artvinli’nin yazısı;

“Yine şehit haberi yürekleri dağlarken uzun adam 400 vekil derdinde, açık seçik yazıyorum, AKP 550 milletvekili alsa bu işi çözemez.

Seçim ertelenmeli, AKP- CHP hükümeti kurulmalıdır.

Vatan evlatları 400 milletvekili uğruna heba edilmemelidir.

Her konuda sorumluluğu olmaya.

Saray sakini, sesini kısmalı sorumlular konuşmalıdır.

Artık siyaset bir adama göre değil, vatanın varlığına birliğine göre dizayn edilmelidir.

Bunu en çok AKP'liler anlamalı ve uygulamalıdır.

Eğer vatan ve millet vicdanlarında uzun adamdan önemli ise. Allah ocaklarına ateş düşen şehit ailelerine sabır versin”

 

***

 

Artvinli’nin açıklaması böyle.

Artık bu iş çözülmeli…

Yine söylüyorum, sabırlar iyice taşmaya başladı… 

 

MHP’li Çavdar, sıkı yönetim istedi

MHP Kocaeli Milletvekili aday adayı Ruhi Çavdar, yaşanan terör olayı sonrasında tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Çavdar terörün bitmesi için sıkıyönetimin ilan edilmesini istedi. Çavdar’ın görüşleri şöyle; Açılım sürecinin terör ve teröristlerin güçlerine güç katmış olduğu gerçeğini hepimiz kabul etmeliyiz. Şartlar böyle iken terörü ve teröristi bitirmek için bölgede kesinlikle SIKI YÖNETIM ilan edilmelidir. Bu teklifin MHP genel başkanından gelmesi, anti demokratik olarak adlandırılması sonucu uygulanmaması şehit haberlerinin artmasına sebep olmaktadır. Şimdi hemen şimdi sıkıyönetim ilan edilmeli, sokağa çıkma yasağı ilan edilerek tüm şerefsiz bölücü yanlıları ister şöhret sahibi, ister sermaye sahibi olsunlar tümü İTLAF edilmeli”. Çavdar’ın düşünceleri böyle. Şehit haberleri geldikçe, MHP’nin açıklamaları da sertleşiyor.

 

Kapanca Sokağa güvenlik lazım

 

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, dün gönderdiği açıklamada Kapanca Sokak’ta güvenliğin artırılmasını istedi. Cemiyetin açıklaması şöyle:  6 Eylül Pazar günü saat:19.00 sıralarında Akçakoca Mahallesi Kapanca Sokak'ta faaliyet gösterdiğimiz Kocaeli Gazeteciler Cemiyetimizin dernek merkezi ve Basın Müzesi olarak kullandığımız binamızın mutfak camları isimlerini bilmediğimiz ama uyuşturucu madde kullandığı bilinen 3 kişi tarafından kırılarak zarar verilmiştir. Kapanca Sokak üzerinde bulunan sadece bizim binamızda değil, Kocaeli İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği binasının giriş camları, İzmit Belediyesine ait önümüzdeki günlerde kiraya verilmesi beklenen Butik Otel’inde camları kırılarak zarar verilmiştir. Son olarak ta aynı sokak üzerinde park halinde bulunan 34 HT 1456 plakalı aracın ön camını kırdıktan sonra sokaktan uzaklaşmışlardır.  Elimizde şahıslar ile ilgili görüntülerde bulunmakta ve bu kendini bilmezlere nasıl bir hukuki işlem uygulanacak bunu da merak etmekteyiz. Akçakoca Mahallesi Kapanca Sokak’ta yaşayan vatandaşlarda her gece balicilerin ve serserilerin sokakta bu tür rahatsızlıklar verdiğini de belirtmesi nedeniyle Tarih Koridoru kapsamında yüz binlerce lira harcanarak yapılan tarihi evlerimizin de zarar görmemesi için Kapanca Sokak’ta güvenlik noktasında önlemlerin artırılmasını istiyoruz. Aksi takdirde bu şahıslar yarın öbür gün tarihi binalarımızı yakmaları durumunda bunun hesabını kim verecek merak etmekteyiz”

**

Cemiyetin açıklaması böyle. Biz de buradan yetkilileri uyarıyoruz, Cemiyetin açıklamasını dikkate alın. Yoksa yarın, öbür gün daha vahim olaylar yaşanabilir.

 

Yılmaz’dan seçim çağrısı

Refah Partisi eski Milletvekili Şevki Yılmaz, 1 Kasım seçimleri öncesinde çağrıda bulundu. Yılmaz 1 Kasım seçimlerinin sınav niteliğinde olduğunu belirtti. İşte Şevki Yılmaz’ın paylaşımı “Tüm il, ilçe teşkilat ve belediye başkanı kardeşlerime! 1 Kasım büyük sınav günü! Hem iktidarın yolunu belirleyecek, hem de iki sene sonraki Belediye Başkanlığı seçim neticelerini belirleyecek! " Ey İman edenler!Bir şahsa ve kavme hasediniz,kininiz ve çıkarınız sizi adil olmaktan ve doğru şahitlik yapmaktan ve gerçekleri gizlemekten alı koymasın.Öz ana ve babanızın aleyhine de olsa doğru şahitler olun!!"Ayeti Kerimesindeki ilahi talimatı unutup dünya ve ahiretimizi cehenneme çevirmeyelim! İlgili ve yetkili makamları yanıltıcı yanlış beyanlarla 1 Kasım'da bir daha acı hezimete sebep olup mazlumların ahına ve Allah'ın lanetine düçar olmayalım!”. Yılmaz, bu açıklamasıyla AKP’ye oy istiyor. Elbette oy isteyecek, zira oğlu Mehmet Akif Yılmaz, şu anda AKP Kocaeli milletvekili.

 

Gölcük’te anlamlı sergi

18 Mart Çanakkale Zaferi bir milletin uyanmaya yönelik bir hareketi olduğu kadar aynı zamanda tüm dünyaya yayılmacı ve sömürgeci güçlerinde yenilebileceğiniz yeter ki inançla mücadele edilmesi gerektiğini öğretmiştir. Bu anlamda Gölcük Belediyesi Sanat Evi yanında Meydan Sergisi adıyla gerçekleşen sergi,  Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl anısına ‘ 1915 Seddulbahir Ahmet Uslu Müzesi Arşiv Fotoğraf Sergisi’ sanatseverleri büyüledi. Tarihin izlerini bizlere bir kez daha yaştan sergide birbirinden anlamlı tablolar sergilendi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler