AKP, BAYRAMLARIMIZI BAYRAM OLMAKTAN ÇIKARIYOR!

AKP iktidarı son zamanlarda bir “emel”ini daha gerçekleştirme yolunda gözü kara ilerliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde çok <önemli yeri ve an...

AKP iktidarı son zamanlarda bir “emel”ini daha gerçekleştirme yolunda gözü kara ilerliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde çok <önemli yeri ve anlamı olan, varlığımızı, bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz ve bu nedenle de her yıl coşkuyla kutladığımız Ulusal Bayramlarımızdan AKP zihniyetinin hoşnut olmadığını biliyor ve gerekli uyarılarımızı her fırsatta yapıyorduk. Ancak, geldiğimiz noktada AKP’nin “iş”i çığırından çıkarmaya çalıştığını yaşayarak görüyoruz.
30 Ağustos Zafer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk, 29 Ekim Cumhuriyet bayramlarımızdan sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili kutlamalarda özünden koparılan ve içeriği boşaltılan devlet “tören”lerinden başka, layıkıyla kutlama yapmak isteyen kurumlara ilimizde çıkarılan engeller ve “sözde” yasaklarla nereye varılmak istendiğini herkesin görmesi zamanıdır artık.
Çocuklarımızı ve gençlerimizi korumamız gereken Milli Eğitim Bakanı’nın yayınladığı bir genelgeyle başladı 19 Mayısımızın bu gün başına gelenler. Hatırlanacağı üzere söz konusu genelgeyle Ankara dışındaki illerde stadyumlarda yapılan törenler “komik” gerekçelerle yasaklanmıştı. Ancak, Atatürk’ün Cumhuriyeti ve devrimleri emanet ettiği gençlerinden biri, genelgenin iptali istemiyle Danıştay’da açtığı davayı kazanınca, milletle inatlaşan AKP, bu kez “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği” adında bir yönetmelik yayınlayarak Cumhuriyet karşıtlığındaki kararlılığını kanıtlarcasına Danıştay’ın “yürütmeyi durdurma” kararını işlevsizleştirmek yolunu seçmiştir.
AKP bu kadar inatlaşır da onun vali ve kaymakamları boş durur mu hiç? Bu gün ilimizde birçok ilçe kaymakamlığı, ilçe örgütlerimizin Atatürk anıtlarına çelenk koyma taleplerini engelleme yarışına girmişlerdir. Bayramımızın adını dahi değiştirme cesareti içine girenler “Gençlik Haftası” diyerek ve sözde son “yönetmelik” uyarınca çelenk koyma yetkisinin sadece Gençlik ve Spor Müdürlüklerine ait olduğu zırvasına sarılmaktadırlar. Siz hiç çelenk koymayın daha iyi! Ancak, bizlerin ULUSAL BAYRAMLARIMIZI kutlamamızı da engellemeye kalkışmayın sakın! Bir kaymakamlıktan ilçe örgütümüze gelen “19 Mayıs günü dışında bir gün talep edin, izin verelim” anlamındaki yazıları da yazmayın ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni küçük düşürmeyin. Buna hakkınız yok!
Bayram, gününde kutlanır!
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs günü kutlanır!
İlimizin ve ilçelerimizin en üst düzeydeki yöneticilerinin 19 Mayıs 1919 gününün tarihimiz ve ulusumuz için taşıdığı önemi bilmediklerini düşünmek dahi istemeyiz. Ancak, düşündürtenler utansın!..

Ulusal Bayramlarımızın coşkuyla kutlanmasına neden katlanamıyorsunuz?
Ulusal Bayramlarımızın sulandırılması, ruhunu yitirmesi için nedir bu çırpınışlarınızın nedeni?
Ulusal değerlerine sahip çıkacağına inandığımız Saygıdeğer Kocaeli halkına çağrımızdır:
En güzel cevabı vermen için işyerini, evini, aracını, tüm kenti BEYAZ AYYILDIZLI AL BAYRAKLARIMIZLA DONAT!...
19 Mayıs 2012 günü saat 10.00’da Valilik Atatürk Anıtı’nda düzenleyeceğimiz çelenk koyma törenine katıl!..
Bayramımız her şeye rağmen KUTLU OLSUN!..
Bu günler de geçecek... Hem de en yakın zamanda... Gençlerimiz bayramlarını gerçek anlamıyla kutlayacaklar... O günlerin özlemiyle sevgili Atatürk gençliğinin bayramını da her şeye rağmen KUTLARIZ...

Kamuoyuna saygılarımızla sunarız...
19 Mayıs 2012

Yalçın KUŞKAN
İl Başkanı

#

19 May 2012 - 09:49 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.