AKP Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp vatandaşı ziyaret ediyor

AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp ve Teşkilat Üyeleri 16 Nisanda gerçekleştirilecek olan referandum oylamasında Gölcük halkının sandıkta “Evet” demesi i...

AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp ve Teşkilat Üyeleri 16 Nisanda gerçekleştirilecek olan referandum oylamasında Gölcük halkının sandıkta “Evet” demesi için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gün içerisinde birçok esnafı ziyaret ederek açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Alp şu ifadeleri kullandı; “ Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yönetim şekli Cumhuriyettir. Cumhuriyetle yönetilmeye devam edilecektir. Partili Cumhurbaşkanı iddiası çok saçma Başbakan ülkeyi yönetirken bir partisi yok mu zaten var. Şimdi partili başbakan değil de partili Cumhurbaşkanı var.  Başbakanlık sistemini Demirel, Erbakan, Özal,  Türkeş gibi liderlerin istediği bir sistemdir. Millet Cumhurbaşkanını beğenmezse seçimle gereğini yapar. Cumhurbaşkanına yargılama yolu açılıyor. Yüce divana verme kolaylaşıyor. Milletvekilleri daha etkin rol alıyor. Referandumun sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yapılıyor algısı verilmeye çalışılıyor.  Bunun böyle olmadığını millet biliyor. Ona göre kararını verecek. Rejim değil sistem değişiyor” dedi.

ALP: 1 ŞUBATTAN BERİ SAHADAYIZ

AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp; “ Saha çalışmalarını elimizden geldikçe yoğun bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Biz İlçe Teşkilatı olarak 1 Şubattan beri vatandaşlarımıza Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatıyoruz. Vatandaşın aklında anayasa değişikliğine ve başkanlık sistemine dair soru işaretleri kalsın istemiyoruz. Referandum gününe kadar bu yoğun çalışma tempomuza devam edeceğiz kapı kapı, mahalle mahalle gezerek Gölcük halkını bu konuda bilgilendireceğiz.” ifadelerini kullandı. Esnaf ziyaretleri sırasında yeni anayasa ile değişecek olan maddelerin ve başkanlık sisteminin anlatıldığı broşürleri de dağıtan AK Parti İlçe Teşkilatı üyeleri evet çağrısı için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini bildirdi. 

 

“367 KRİZİ, NEDEN ‘EVET’ DEMEK İÇİN YETERLİ”

17457761_1793315967652688_3041850283191896365_n.jpg

16 Nisan’daki referandum sonunda ülkemizin daha da güçleneceğini kaydeden Başkan Alp, ” Niçin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denildiğinde birçok sebep sayılabilir ancak; sadece 2007 yılında yaşanan 367 krizi dahi tek başına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Milletin oyuyla seçilmiş milletvekillerine Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı seçtirilmemiştir. Milletin temsilcileri, milleti temsil etmekten acze düşmüşlerdir. Daha sonraki süreçte ilk kez bir cumhurbaşkanı milletin oyuyla seçilmiştir” diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Meclisin daha güçlü olacağını söyleyen Başkan Alp konuşmasını şöyle sürdürdü; “Çok partili demokratik siyasi hayatımızda parlamenter hükümet sistemi nedeniyle her 1,5 yıla bir hükümet düşmektedir, bu da siyasi istikrarsızlığa ve ekonomik krizlere yol açmaktadır. Ekonomik krizler, güvenlik sorunlarını tetiklemekte, güvenlik sorunları vesayet kurumlarını güçlendirmekte, vesayetçi anlayış belli aralıklarla darbelere yol açmaktadır.  Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, koalisyon ihtimali yoktur ve istikrar üretir. İstikrarın sonucu da kalkınmadır, halkın refahının artması, ülke ekonomisinin katlanarak büyümesi demektir “ dedi

#

26 Mar 2017 - 17:22 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.