“AKP, köylüyü kaderine terk etti”

Derince Toylar, Kaşıkçı, İshakçılar, Tahtalı ve Geredeli köylerine giderek vatandaşlarla sohbet eden SP’liler, AKP’nin köylüyü perişan ettiğini, kader...

Derince Toylar, Kaşıkçı, İshakçılar, Tahtalı ve Geredeli köylerine giderek vatandaşlarla sohbet eden SP’liler, AKP’nin köylüyü perişan ettiğini, kaderine terk ettiğini söyleyen SP Derince İlçe Başkanı Erkan Katırağ, SP iktidarında köylünün sıkıntılarını gidereceklerini söyledi

SP’DEN KÖY ZİYARETLERİ
SP Milletvekili Adayı Fatih Yıldız, İlçe Başkanı Erkan Katırağ ve ilçe yöneticileri Derince Toylar, Kaşıkçı, İshakçılar, Tahtalı ve Geredeli köylerini ziyaret etti. SP’liler tarım politikalarından bahsederek köylülerden destek istediler. Milletvekili adayı Fatih Yıldız köy ziyaretinde yaptığı açıklamada, “AKP hükümeti koalisyon hükümetinin politikalarını devam ettirmiştir. Gübre, mazot ve ilaç fiyatları sürekli artarken, çiftçimiz ürettiği ürününü bir önceki yılın fiyatına bile satamıyor. Böyle olunca tarımla geçimini sağlayan çiftçi kardeşlerimiz ayakta duramaz hale geldiler dedi.

KÖYLÜ PERİŞAN
SP Derince İlçe Başkanı Erkan Katırağ ise köylülerle görüşmelerinde, “ Dünyada 900 milyon insanın açlık sıkıntısı çekiyor. Bu sebeple her ülke tarım sektörüne önem vererek destekliyor. Türkiye’deki tarıma ayrılan pay her geçen gün azalıyor, oysa çiftçinin hem üretim, hem de pazarlama aşamasında desteklenmesi gerekli ama maalesef kendi kaderine terk edilmiş durumda. Önceden ülkemiz gıda üretimi açısında dünyada kendine yeterli 7-8 ülkesinden biri iken şimdilerde özellikle de AKP iktidarı ile buğday, pirinç, mısır, pamuk, et ve canlı hayvan ithal eder duruma düşürülmüştür” dedi.

SP SORUNLARI ÇÖZECEK
SP Derince İlçe Başkanı Katırağ, “Milli Görüş iktidarında en kısa zamanda tarım arazilerinin tarım dışı kullanımı engellenecektir. Tarımın gelişmesini engelleyen art maksatlı kotalar kaldırılacaktır. Tohum üretimi ve ileri teknoloji gerektiren tarım ve hayvancılık alanları desteklenecektir. Ekolojik tarım yaygınlaştırılacak ve desteklenecektir. “Toprak Mahsulleri Ofisi” amacına uygun olarak çalışır hale getirilecek ve hasat zamanında çiftçinin elinden tutulacaktır. 12 Haziran’da SP iktidara gelecek ve toplumun diğer kesimleri gibi köylülerin de sıkıntısı giderilecek” dedi.

#

10 May 2011 - 14:43 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.